Skip to content

Монако – почивка като звездите

  • by
Екскурзия до Монако на ниска цена

Княжество Монако е популярна туристическа дестинация, която предлага отлични възможности за практикуването на различни видове туризъм. Съчетанието между богата история, красива архитектура, кулинарното богатство и локацията заедно превръщат Монако в едно от най-желаните места за почивка в света. А както можете да видите и в Travelagency.bg, княжеството далеч не е запазено само за най-богатите туристи.

Контрасти, каквито няма да откриете на друго място

Монако е страна на изключителни контрасти, като тук трябва да подчертаем, че под контраст имаме предвид само положителния смисъл на думата. Тук няма да видите например социални контрасти, защото в княжеството бедност на практика не съществува.

Контрастът тук има друго измерение. Той среща миналото с настоящето, като съчетава вековни дворци с модерни сгради в средиземноморски стил с големи тераси и басейни или красиво естествено пристанище, което е снабдено с най-съвременните съоръжения, но без да губи от своя естествен чар.

Екскурзия до Монако на ниска цена

Най-съхранената архитектура от изминалите градове

Тъй като Монако е считано за най-богатата страна в света, едва ли ще се изненадате, че именно това е мястото, на което ще откриете най-красивата архитектура от изминалите времена.

Сгради от 18 и 19 век ви посрещат в пълния си блясък и очарование, а видът им е такъв, все едно са построени вчера. Поддръжката на сградите тук е толкова добра, че на практика можете да видите как са изглеждали те в момента, в който са били построени.

Времето и морето

Монако може и да се е променил малко през годините, но едно нещо си остава същото. Хората продължават да се стичат насам, подмамени от благословения климат и морето.

Тук на практика няма зима или тя поне не е такава, каквато сме свикнали да я виждаме в България. Тук почти никога не пада сняг, а Алпите предпазват от студени северни фронтове дори и през януари.

Морето е другото предимство на Монако. Плажът тук не е голям, но е превъзходен, а и как да не е такъв, имайки предвид, че княжеството е ситуирано в самото сърце на Френската ривиера.

Пристанището

Пристанището на Монако е изключително атрактивно място за туристите и трябва да бъде посетено по две причини. Първо, от тук се разкрива невероятна гледка към целия град-държава.

Втората причина е това, че тук ще видите без съмнение най-лъскавите и луксозни яхти на цялата планета. Кралски особи, холивудски знаменитости, милиардери – всички те идват тук за да покажат своите лъскави “играчки”.

Катедралата Свети Николай

Независимо дали сте религиозни или не, катедралата Свети Николай трябва да бъде непременно посетена. Тя ще ви накара да затаите дъх със своя неокласически стил. Освен това, тук е мястото, на което се намират починалата при трагична катастрофа принцеса Грейс Кели (1982 година) и нейният съпруг принц Рение 3-ти (починал през 2005-та година).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *