Skip to content

Местна бира на борда

бираОсвен с атрактивна цена на предлаганите самолетни билети, авиокомпаниите по света често се опитват да привлекат своите пасажери и с разни други приятни предложения.

В последните месеци се наблюдава тенденция авиопревозвачите да се грижат и за онази част от пътниците, които искат да опитат нещо различно от традиционните газирани напитки и алкохолни предложения на борда.

Става дума за растящ брой авиокомпании, които запълват нишата на предлагане на местни напитки по време на своите полети, което несъмнено добавя едно много автентично звучене към преживяването на пътниците на борда и безспорно подпомага местните икономики. Ето няколко примера за подобни находчиви идеи на авиопревозвачи от международната сцена.

Северна Америка

Например, в Северна Америка малките и средно големи авиолинии с голяма охота предлагат на борда бира от малки местни пивоварни. Това е изгодно и за двете страни – от една страна за превозвачите, които са във връзка с местното производство, и от друга за производителите на бира, които могат да гарантират доставянето на определени количества на авиокомпанията, тъй като обемите не са толкова големи.

Virgin America предлага местни марки пиво от малки предприятия като Gordon Biersch, Black Star и Blue Moon. Освен това, от компанията предлагат калифорнийски вина и специален алкохол, които могат да бъдат поръчани през специалната тъч скрийн система на борда.

Alaska Airlines

Пасажерите на Alaska Airlines пък, могат да избират от богато разнообразие безплатни вина и марки бира от Тихоокеанския северозапад. От своя страна бутиковата авиолиния Porter Airlines, поставяйки ударението върху корените си от Торонто, предлага на своите пасажери безплатна бира от местна компания, чиято база се намира на по-малко от два километра от базата на авиолинията на летището в Торонто.

И накрая, най-ентусиазирани като че ли са от компанията Frontier Airlines. Те находчиво съчетават две тенденции – местното предлагане и социалните мрежи. Превозвачът поведе фейсбук кампания, която насърчава потребителите да гласуват за своята любима местна бира, която да бъде сервирана на борда на полетите им, или казано с думите на компанията : “Какво наливаме днес?”

Andon – eftiniaviokompanii.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *