Skip to content

Малък трактор – подходящ плуг

plugВсеки уважаващ себе си фермер се стреми да успява самостоятелно да отглежда своята земя, без намеса от други лица. Дясната ръка на всеки фермер е неговия трактор, без който в наши дни отглеждането на култура изглежда невъзможно. Ако вие сте от фермерите, които отглеждат сравнително малко парче земя, но все пак искате да го правите добре, то със сигурност се нуждаете от плуг. Дори това до сега да ви е изглеждало като ненужна инвестиция, нещата изобщо не стоят така.

От една страна винаги ще бъдете независими и ще можете да започнете да обработвате земята си в момент, в който вие решите – в зависимост от нуждите на почвата, климатичните условия, както и вашето свободно време. А вероятно добре знаете, че няма нищо по-хубаво от това, човек сам да прави своите планове за действие.

Ако Вие имате малък трактор – от 12 до 30 конски сили, то в тази статия ще ви посъветваме за най-добрия плуг за Вас. Това са навесните лемежни плугове Mass – както вече споменахме, незаменима част от инструментите и оборудването на всеки един фермер. Този тип плугове са изработени от неразглобяема рама, която е свързана с тялото на плуга посредством болтова връзка. Материала, от който е изработена тази рама е плътна стомана, за да осигури необходимата здравина и якост на елемента. Плужното тяло има своя индивидуална болтова защита, осигурена от един от болтовете, който е изработен с по-малък размер от този на останалите. Това е причината здравината в това устройство да е изключително голяма, а самият плуг да е много надежден и с дълъг период на експлоатация. Друга отличителна черта на този тип плугове е високата точност на работата им. Плуга има дъска, изработена във формата на полувинт, изградена от износоустойчива стомана. Тя осигурява доброто обръщане на почвата и спазване на определена работна дълбочина, ефикасно заравя растителните остатъци, не образува високи гребени или големи буци пръст. Към своята конструкция плуговете са снабдени и със стоманено колело, което се върти на два външно изолирани лагера и има възможност да бъде гресирано.

Тези и много други видове плугове с доказано високо качество и надеждност при обработка на почвата ще откриете в каталога на Mass.bg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *