Skip to content

Лесно почистване на златни бижута у дома

Да поддържаме златните си бижута чисти е изключително просто и е възможно да се извършва вкъщи. Въпреки, че златните бижута не потъмняват подобно на други метали, те могат да натрупат прах и мръсотия и да намалее блясъка им. За да поддържате златната си бижутерия с вид на нова, прилагайте тези няколко трикове.

Сапунка и вода

Може и да не Ви се вярва, но можете да изчистите злато със сапун и вода, но това се прилага най-успешно при бижута, които са гладки и без инкрустации по тях. Подгответе малък съд с топла, но не твърде гореща вода и капнете няколко капки от течността за миене на съдове. Поставете бижуто в течността за 20 минути. После изплакнете и използвайте суха памучна кърпа, за да подсушите бижуто. Чрез този трик ще отстраните всички мазнотии от козметика и всекидневно носене, и много лесно ще възвърнете стария блясък на накитите ви.

Почистване на златни бижута със скъпоценни камъни

Ако вашето бижу има скъпоценни камъни, можете да го почистите в домашни условия, без да се притеснявате, че ще повредите скъпоценните камъни. Важно е да не слагате бижуто във вода, тъй като тя може да влезе в малките пространства между метала и скъпоценния камък и да причини ръжда, обезцветяване или да разхлаби камъните. В случая следвайте стъпките описани по горе, но вместо да потопите бижуто в течност, навлажнете суха кърпа в сапунката и нежно го изтъркайте с нея. За изсушаване ползвайте отделна кърпа. След това оставете накита да изсъхне, така че ако е влязла течност в него да може да се оттече без проблеми.

Почистване на трудно достъпните места

В случай че вашите златни накити имат трудно достъпни за почистване места, просто потапяне в сапунка няма да свърши работа. Намерете четка за зъби с много мек косъм и я използвайте за почистване на трудно достъпни места. Почистването на златни накити у дома е много лесно и не струва пари, а може да ви помогне да възвърнете блясъка на любимото си бижу.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *