Skip to content

Кучетата – добрият избор за охрана на частен имот

Стане ли дума за сигурността на вашият дом и семейство, въобще не трябва да става дума за това колко е излишно до имате охранителна система, която да предпазва от крадци и други злодеятели. Само вие знаете колко труд и усилие сте вложили в това имущество, че да знаете и колко ще загубите при липсата на охрана, която да ви осигурява спокойствие и сигурност. Ако вече сте се замисляли върху този въпрос, то знаете върху кои варианти можете да се замислите. Например дали да се доверите на частни фирми за охрана със СОТ или на най-добрия приятел на човека – куче-охранител.

Целта та тази статия е да ви запознаем със специално обучените кучета, които служат за надеждна охрана на вещи и имоти. Както вече знаете, кучетата от далечни времена се използват като пазачи. Тези животни притежават невероятно добро обоняние и слух, което ги прави ненадминати в охраняването на вашият имот, а освен това ако доловят и най – малкото движение на чужди хора в дома те реагират веднага и вероятността крадеца да се изниже незабелязано, или дори без драскотини, е почти никаква.

Важно е да споменем, че породите на кучетата са крайно разнообразни, но не всички са подходящи за охрана. Има дребнички животинки, има и доста по-едри, като по важно е да си изберете от вторият вид. Едрите породи биха всели страх в натрапника само чрез присъствието си, а какво остава като изръмжи или излае бясно. Това ще панира крадеца, та дори няма да може да си каже името.

В крайна сметка, ако вземете решение да се спрете на този вид охрана, най-добре е преди това да се посъветвате с опитни професионалисти, които ще ви разкрият положителните и отрицателните страни на тази охранителна стратегия. Те биха ви посъветвали и какво точно куче да си вземете. Всичко това е направено именно вие да се чувствате сигурни и защитени.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *