Skip to content

Кратки градски почивки през май

Ако търсите кратка градска почивка със своята половинка, уикенд разпускане с цялото семейство, или просто сте се размечтали да заминете някъде, ето няколко идеи за дестинации, към които да резервирате самолетни билети.

Прага, Чехия

Каква по-добра идея от един-два прекрасни дни в красивата Прага, където да се насладите на барокова и готическа архитектура и да се поразходите по Карловия мост над река Вълтава.

Джърси, Нормандски острови

Остров Джърси е привлекателен не само поради факта, че е нещо като данъчен рай и едновременно с това известно пристанище за яхти, но и поради още много други причини. Тук има чудесни плажове, вдъхновяваща природа, места където да се разхождате или да карате колело. Морската храна е на ниво, ежегодно се провеждат музикални фестивали, забележителностите разбира се си струва да се разгледат.

Валенсия, Испания

Валенсия е много добра алтернатива на Барселона или Мадрид, когато става дума за една кратка испанска ваканция. Разходете се из красивите улици и впечатляващата архитектура, посетете колизеума там и не забравяйте да си хапнете паеля. Другият вариант е да пропуснете всички клишета и просто да се отдадете на плажуване.

Дубровник, Хърватска

Перлата на Адриатика, както всички туристически брошури я наричат, си заслужава името. Това място изумява с красотата си и с 13-вековния стар град, част от световното наследство на Юнеско. Определено си заслужава да отлетите дотам за по един романтичен коктейл в някоя топла майска нощ на фона на очарователния Дубровник.

Братислава, Словакия

Братислава може и да не е от нещата, които първо ви идват наум, когато се чудите накъде да се отправите из Европа в свободните си дни, но словашката столица всъщност е едно удивително място, което си заслужава да бъде посетено. Разходете се из средновековните улички, разгледайте църквите и катедралите в града, а междувременно не забравяйте да изпиете поне чаша от местната кола, наречена Кофола. Ако все пак решите, че ви трябват още забавления, качете се на катамарана (т.нар. Twin City Line), който свързва Братислава с Виена, и удължете ваканцията си още няколко дни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *