Skip to content

Козметика за лице Jean d’Arcel – най-добрата грижа за сухата кожа

Имате ли проблем със суха кожа? Чувствате ли опънатост и сърбеж? Сухата кожа е изключително неприятно особено за дамите, тъй като при нея, освен всичко друго, но и всички несъвършенства и фини линии си личат много повече. Сложете край на всичко това. Най-добрия начин да се справите с този неприятен проблем е като полагате необходимите грижи за нея. За да бъде ефекта още по-добър е желателно да използвате и хидратираща професионална козметика Jean d’Arcel. Внимателно избирайте козметичните продукти, които използвате. Забравете за козметиката с аромати на парфюми, съдържащи алкохол и други съставки, които изсушават кожата. Можете да хидратирате кожата си по всяко време не само след душ.

Разбира се тогава кожата е най-чиста и порите се отварят, за да абсорбират влагата. Вие сами ще усетите положителната разлика, след като започнете да правите това по-често. За хората, на които им се налага да мият често ръцете си е препоръчително да използват козметика за тяло, като крем за ръце или силен овлажняващ лосион, които да компенсират липсата на влага, след като сте използвали сапун.

Ако кожата на краката ви е суха и петите ви са напукани е добре да използвате козметика за крака вечер преди лягане. След като почистите краката си, можете да нанесете известно количество от крема, което да втриете в кожата и след това обуйте чифт вълнени чорапи и си легнете. В случай че не ви е приятно да спите с чорапи направете тази процедура малко преди да си легнете. Вълнените чорапи ще помогнат влагата да остане в кожата и да проникне в по-дълбоките пукнатини и несъвършенства по кожата на краката ви. За да хидратирате кожата си можете да използвате масло от кокосови орехи, маслини или витамин Е, които са изключително полезни при суха кожа. Витамин Е е чудесно средство срещу бръчките, зехтина силно овлажнява кожата, но не бива да се прекалява с него. Кокосово масло мирише страхотно и има множество приложения.

Той подобрява външния вид на ноктите, косата и кожата, а също така може да се използва като масло за готвене в кухнята.

На пазара се предлага голямо разнообразие от козметика за лице и тяло, в чиито състав можете да откриете тези полезни за кожата съставки, които активно да се преборят със сухата кожа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *