Skip to content

Козметика за лице или как да предотвратим появата на акне

Ако сте имали проблем с кожата и дълга, но ефективна борба с отстраняването на акнето от вашето лице и тяло, тогава не трябва да спирате до тук. След като сте положили усилия и сте на път да се отървете веднъж завинаги от акнето, желателно е да продължите употребата на лекарства, козметика за лице, здравословния начин на живот, за да се предотврати появата му отново.

За тази цел е добре да поддържате и висока хигиена, като например да измивате кожата си с лека почистваща козметика и избягвайте да докосвате проблемните области. Другите съвети за предотвратяване на акне включват:

  • Измийте зоните засегнати от акнето, само два пъти на ден. Миенето премахва излишната мазнина и мъртвите клетки на кожата, но твърде честото миене може да раздразни кожата. За тази цел използвайте почистваща козметика за почистване на проблемните зони, която е на водна основа.

  • Използвайте повече кремове или гелове за акне. Те ще помогнат за намаляване на излишните мазнини по кожата ви. Търсете продукти, съдържащи бензол пероксид или салицилова киселина като активна съставка.

  • Избягвайте тежкия грим като основен. Изберете декоративна козметика на прах, а не на крем продуктите, защото тя е по-малко дразнеща.

  • Премахване на грима преди лягане е задължително, защото ако ще спите с козметика върху кожата си, това може да доведе до запушване на малките отвори на космените фоликули (порите). Също така внимавайте как съхранявате вашата козметика за лице. Изхвърляте старите гримове и редовно почиствайте козметичните четки и апликатори със сапунена вода.

  • Душ след физически упражнения. Винаги след тренировка или напрегната работа е добре да вземете душ, защото кожата ви е потна и мазна и върху нея могат да попаднат мръсотии и бактерии, които да бъдат предпоставка за появата на акне или други кожни проблеми.

Доказано е, че ниската хигиена е предпоставка за кожни и дерматологични проблеми. За това е добре да полагате грижа за вас и вашата кожа, като поддържате хигиената си висока, използвате професионална козметика и спазвайте здравословен начин на живот, ако искате да бъдете, но и да изглеждате здрави и красиви.

На http://www.jeandarcel.bg/ можете да намерите висококачествени продукти, с които да постигнете така желания красив и здрав вид на кожата. 

А за да се справите с проблема с акнето ще ви е необходима почистваща козметика, която можете да намерите на http://www.jeandarcel.bg/basic/cleansing.

 

http://www.jeandarcel.bg/basic/cleansing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *