Skip to content

Котли на пелети – висока ефективност при ниска консумация на пелети

Котлите на пелети напоследък нашумяха особено заради високата си ефективност. При изгарянето на пелетите в горивната им камера се постига ефективност до 97% изгаряне на пелетите.  Пелетните котли са почти изцяло автоматизирани, разполагат с множество системи за самопочистване и пълно автоматизиране на горивния процес.

При някой модели например турски котли на пелети, има възможност и за дистанционно програмиране и управление на системата на котела чрез интернет или мобилен телефон. Така от разстояние вие можете да настроите кога котела във вилата или къщата ви да се включи , като му зададете нужната температура, която да поддържа. Пълната автоматизация на пелетните котли ви спестява грижи и ресурс, така вие задавате необходимата температура, която системата сама следи и я поддържа.

Представете си какво удобство е да решите изведнъж, че отивате на вилата си и от разстояние   да нагласите котела на пелети. Да му зададете да се включи няколко часа по-рано чрез интернет или мобилния ви телефон, като по този начин вие ще пристигнете в едно уютно и вече затоплено помещение, а няма тепърва да се чудите как да се стоплите от дългия път през зимата. Водогрейните котли на пелети се произвеждат в различни мощности в зависимост от големината на помещенията, които ще отопляте, като има варианти с по-малки мощности от 15KW до 100KW и по-големи за промишлени нужди до 20mW.

Котлите, които работят на пелети имат възможността освен вградения си бункер за пелети да се свържат към външен допълнителен, който подава пелетите чрез шнеков механизъм, като така котелът може да работи до няколко седмици в зависимост от вместимоста на допълнителния бункер. Обикновено около 1куб м. пространство за складиране на пелети осигурява около 3000kW отоплителна мощност. Ето защо добрата автоматизация и висока ефективност на изгаряне на пелетите прави котлите на пелети една добра инвестиция за отопление през зимата както на къщата така и на промишлени помещения.

 

{loadposition horoskopa}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *