Skip to content

Колко трябва да спечелите, за да получите заем?

   Без значение колко печелите, можете да кандидатствате за заем. Всяка банка самостоятелно определя условията за отпускане на заеми, а способността на клиента да плаща пасивите се оценява индивидуално. Най-важният критерий, на който трябва да отговаряте, е адекватна кредитоспособност.

Човек, който има ниски доходи, но няма задължения и досега е платил всички дългове навреме, има по-голям шанс да получи заем, отколкото човек, който печели повече, но неизпълнява задълженията си на други вноски.

Заем без удостоверения за доходи

Банките все по-често отговарят на очакванията на клиентите и отпускат заеми и на лица, наети по мандат или конкретна работа. Друго изгодно решение за хора с ниски доходи е заем без удостоверения за доходи. Вярно е, че размерът на такъв ангажимент може да е по-малък, но също така изисква по-малко формалности.

Не забравяйте да прочетете подробностите за заема, за който възнамерявате да кандидатствате. На първо място, сравнете продуктите в различни банки, за да не плащате прекалено много в света. Вместо да разглеждате десетки оферти, използвайте прост калкулатор.

Изборът на правилния заем трябва да зависи от няколко ключови фактора:

  • Първо, помислете за целта на заема (покупка на автомобил, ремонт, ремонт на оборудване и т.н.).
  • Второ, преведете намеренията си във вашите възможности – не вземайте назаем твърде много, ако наистина не ви трябват толкова много допълнителни пари и знаете, че ще имате проблеми с връщането им. Не забравяйте, че ще трябва да върнете всяка стотинка – и то с отмъщение. Ако обаче ви трябват бързо допълнителни пари, изберете заем в брой . Опростените процедури и бързото решение за кредит са неговите категорични предимства.

Банката може също да ви поиска допълнителни доказателства за доходи, като например вашите банкови извлечения за последните три месеца. По този начин ще покажете, че сте финансово стабилни и получавате редовни доходи. Също така е възможно да получите заем за декларация – в този случай вие декларирате колко печелите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *