Skip to content

Колко струва една врата от ковано желязо

Входни врати от ковано желязо

Изработката на едно подобно изделие изисква специализирана апаратура, която не само улеснява процеса, но и предоставя прецизност. Вратите имат изключително малък толеранс към неточност в размер и разкрой, за това е добра идея те да бъдат направени от професионална фирма като MetalWorks.bg.

Съображения при поръчване на врата от ковано желязо

Входни врати от ковано желязоБез значение дали става дума за порта към ограда или входна врата на сграда, кованото желязо предоставя безпрецедентна здравина и гъвкавост при избор на дизайн. Орнаментиката, която може да се постигне от процеса на коване, премахва ограниченията, с които сме свикнали и ни дава шанс да закупим нещо уникално и наистина наше.

Какво влиза в цената на една врата от ковано желязо

Голям фактор при избора на каква врата да вземем, е нейната цена. Като материал изработен ръчно и специално по поръчка, вратите от ковано желязо са едни от по-скъпите опции.

Но ако сте се спрели на този избор, тогава вече знаете за предимствата. Този текст е предназначен за хора, които все още са на етап подбор, неговата идея е да покаже предимствата на подобно изделие и защо всъщност си заслужава да инвестирате средствата си.

Цената се определя от размер, монтаж и дизайн

Дизайна на една врата може да бъде съвсем семпъл или наистина представителен на вашите лични предпочитания. По-изчистените форми изискват по-малко труд и материал, което намалява цената, а тези, които изискват повече струват повече.

Монтажът на вратата, до по-малка степен, определя цената, но при специфики на самият обект, може да се наложи допълнителна изработка на рамка или панти. Тези подробности не са никак маловажни и си заслужава да бъдат обсъдени и обмислени, тъй като те ще диктуват функционалността и стабилността на изработката.

Сигурност и внушаване

Фактор, които със сигурност ви е привлекло към кованото желязо като цяло, е неговата внушителност и здравина. Вратите са символичният преход от чужди към собствено, пазейки и превеждайки всеки минаващ през тях към едно отделно, смислово пространство.

Затова сигурността и внушителността на вратите от ковано желязо са толкова важна причина за тяхната популярност. Не е случайно, че този занаят на оформяне с огън, е все още наличен 4000 години по-късно.

Здравината на една врата от ковано желязо идва от силата на материала, която бива обостряна от процеса на обработка. Той премахва голямо количество въглерод и празнини, сбива „жилите” на метала, създавайки монолитност, на която може да се разчита.

Именно тази стабилност е и причината доста от авточастите и тези на двигател, да са изработени от ковано желязо, което се оформя с многотонна преса.

Когато избирате врата, е добре тя да бъде създадена от екип, които не само уважава старият занаят, но съвместява модерните технологии. За това фирми като MetalWorks.bg са толкова предпочитани и известни – те влагат нужният майсторлък, за да можете вие да се радвате на новата си придобивка дълги години.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *