Колко ще ми струва застраховка гражданска отговорност?

August 6, 2012 at 10:56

Вероятно всеки втори гражданин на страната ни се вълнува от този въпрос. Все пак повечето домакинства притежават поне един автомобил или друго моторно превозно средство и без съмнение, след като го ползват задължително трябва да сключат застраховка гражданска отговорност.

Вие може да използвате удобните калкулатори в сайтовете на застрахователни фирми и др. По този начин бързо можете да сравните цените на застраховката при различни застрахователни компании и да решите коя е най-изгодна за вас. Разбира се повечето от нас търсят най-евтината възможна застраховка, за да не натоварват бюджета си с нови разходи, но трябва да знаете, че цените се формират на база на вида превозно средство и обема на двигателя на колата, като най-общо може да се разделят на коли от 1800 кубика, коли с двигатели  1800-2500 кубика и последните са коли с двигатели повече от 2500 кубика.

Когато става въпрос за застраховки, всичко е въпрос на избор и добро желание от страна на клиента, но в случая със застраховка гражданска отговорност, която както вече споменахме, е задължителна, нещата са по-различни, защото вие трябва при всички случаи всяка година да я сключвате и то в определен срок. Тук особено удобно е онлайн застраховането, чрез което действително можете да спестите време.