Skip to content

Кои са най-ранните симптоми при бременност?

 Първите две седмици на всяка бременност се считат за най-трудните, тъй като тялото ви преминава през някой основни промени и радостта от създаването на нов живот променя начина ви на мислене. Много вероятно е да преминете през някой безпричинни промени в настроението. Често през първата седмица жените не могат да разберат, че са бременни. В първите две седмици тялото е заето с процеса на овулация и оплождане, като в същото време се произвеждат големи количества прогестерон и естроген. След като оплодената яйцеклетка се закачи за стената на матката, тя ще бъде там в следващите девет, като от нея ще се зароди новият живот. Ето и някой от най-ранните симптоми при бременност:

Чувствате ли, че постоянно ви е горещо?

Това се дължи на леко повишаване на телесната ви температура. Това е напълно нормално по време на овулацията, но ако тя се задържи такава и след нея това е индикация за бременност.

Ходите ли често до тоалетната?

Честото уриниране може да е сигнал за бременност. Започнете ли да ходите много по-често до тоалетната във времето между овулацията и менструацията, в комбинация с повишената температура това е сигурен знак. Това продължава от 7 до 12 дни и се дължи на ЧХГ или казано по друг начин „човешки хорион гонадотропин“, който е хормонът на бременността.

Имате ли запек?

Запекът е един от признаците на бременността. В тялото се отделят хормони, които забавят храносмилателният тракт, като това води до запек, киселини в стомаха и чувство на тежест. Ако този проблем продължи много дни без прекъсване то може да считате, че ще ставате мама.

Чувствате ли глад постоянно?

Ако изведнъж започнете да ядете много повече от обикновено и дори храни, които до скоро не сте искали да видите и на снимка ви изглеждат апетитни, това е един от най-сигурните признаци на бременност.

Имате силно и постоянно главоболие?

Много често заради бременността, много от жените страдат от постоянно главоболие, което не може да бъде спряно от никакви лекарства. То се дължи на коктейла от хормони, който преминава през тялото.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *