Skip to content

Кои материали са за предпочитане при кошовете за пране за банята?

При избирането кош за пране за банята ви, е необходимо предварително да изследвате свойствата на материалите, от които са направени.

Пластмаса.

Кошове за бельо от този материал са напоследък най-популярните и най-евтини като вариант. Те са: практични, трайни, издръжливи, и са евтини. Има ги без ограничение в различни: форми, цветове, размери. Комбинирането на тези характеристики с огромен асортимент и лесен от гледна точка на финансите избор, позволяват на пластмасовите кошове за пране да са едни от предпочитаните за всяка баня.

Дървесина.

Кошовете за пране от този вид са класика в жанра. Дървото е отличен естествен материал, който се вписва идеално в дизайна на всяка баня. При закупуване на дървени кошове за банята трябва задължително да се обърне внимание на техните водоотблъскващи свойства. Дървото може да се деформира под въздействието на влагата, и дори да загние.

Плетени.

Кошовете за пране от този вид са нова вариант на дървените. Произвеждат се от естествени и изкуствени материали като: ратан, водни зюмбюли, лоза, бамбук, пластмасова лента. При избора на тези продукти обърнете внимание на: качеството на материала; технологията на тъкане; зоната, където се съединяват основни части. Важен фактор за проверка на качеството им е тяхната сила. Те не трябва да поддават лесно, да са нестабилни, и когато натиснете – да се огъват.

Метални.

Кошове за любителите на хай-тека, минимализма и модерния дизайн. Те са страхотни за баните в: хижи и извънградски вили. Днес може да се видят кошове за пране изработени от специално обработена ламарина или тел. Те могат да имат различни форми както кръгла или цилиндрична, така и квадратна, триъгълна или правоъгълна. Такива кошове са оборудвани с удобни подови ролки.

Тъкани.

Това може би са най-модерните кошове за баня. Тях ги избират младежта и модерните хора. Те са леки, изработени от различни материи, като запазват формата си, благодарение на дебелия картон, зашит в дъното и стените на коша.

При избора на кошове трябва да се обърне внимание на качеството на тяхната изработка. Дефектните могат да изпълнят банята с неприятна миризма и да увредят прането предизвиквайки наличието на плесени.

Източник: http://mebeli-za-bania.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *