Skip to content

Кои фактори определят цената на вашите имоти?

Едно от най-важните неща, което интересува всеки продавач или купувач е цената. За това всеки човек трябва първо да определи цена за имотите си, преди да ги обяви за продажба. Каквото и да си говорим голяма част от хората, независимо както търсят, продават или купуват първото нещо, което гледат, е именно цената и едва след това обръщат внимание на останалите, описателни неща като снимки и описание.

Тайната на успешната търговия се крие както в усета на продавача така и в подходящо определената цена. Когато сте решили да продадете вашия дом или други имоти без посредник ще трябва внимателно да определите желаната от вас цена. Има няколко основни показателя, които оказват влияние при определянето на коректна сума, която ще отговаря на вашето желание и ще е по джоба на купувачите.

  • Първото нещо е местоположението на имотите – дали са в централна градска част, в кварталите или в околията.

  • Изложението на имота – спрямо посоките дали е с повече южно, северно, източно или западно разположение.

  • Квадратурата – в зависимост колко квадрата е продаваната от вас площ. Колкото по-голяма е тя, толкова по-висока е и цената.

  • Обзавеждане – цената варира спрямо това дали имотите са без обзавеждане или с такова. Много хора продават имотите си с обзавеждането с идеята да вземат по-висока цена или просто нямат възможност да вземат мебелите със себе си.

  • Период на строителство – голямо значение има дали вашите имоти са на 1-2 години (ново строителство) или са на 20-25 години (като повечето панелни блокове).

  • Допълнителни помещения като мазе, гараж или паркомясто, също влияят на цената.

  • Допълнителни екстри – тук значение имат изолациите, монтиран паркет, алуминиева дограма и други.

След като вземете под внимание и определите цената на имотите спрямо тези критерии е добре да ги сравните и с останалите, подобни имоти, за да знаете да сте сигурни, че предложената от вас не е прекалено ниска или прекалено висока. Накрая публикувайте в интернет вашите имоти, като добавите подробно описание придружен със снимков материал, за да могат клиентите да добият по-ясна представа.

 

{loadposition horoskopa}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *