Skip to content

Климатични решения в студ и жега

През 21 век да имаш климатик не е лукс, а необходимост. Наред с високата си ефективност съвременните висококачествени климатици предоставят възможност да бъдат използвани в студ и жега и то често при екстремни температури на външната среда. Мощните компресори осигуряват разхлада в жегата и топлина в студа за цялото семейство и значително повишават усещането за уют в нашия дом.

Модерните климатици са едно изключително решение, когато говорим за поддържането на приятен микроклимат. Няма значение дали сте избрали да монтирате климатици у дома, във вилата си или в офиса, те ще се погрижат за цялостния комфорт на всички обитатели при почти всякакви климатични условия и сезони.

Подобно на други електроуреди и самите климатици често биват делени на три различни вида в зависимост от своят начин на работа, а респективно и на ефективността им. Това са:

  1. 1.Конвенционални или стандартни климатици – тези климатици не са особено актуални, но все пак притежават едно ключово предимство, а именно ниска цена, която най-често формира мнението на един клиент при покупка.
  1. 2.Инверторни климатици – всеки климатик от този вид използва сложен компресор, за да редуцира натоварването си според конкретните условия, като така значително подобрява съотношението между консумирана и отдавана енергия, а респективно намалява сметките ви електричество.
  1. 3.Хиперинверторни климатици – тези климатици също са инвертори по своята същност, но са разделени от другите инвертори заради изключително високата си ефективност, която потребителите не пропускат да забележат. Единствения неприятен момент при тях е високата им цена, която въпреки всичко бързо може да бъде оправдана чрез работата на климатик от този вид.

Покупката на климатик е едно от най-далновидните решения днес. То допринася за сериозни икономии на електроенергия. Нашата препоръка е да си закупите най-висок клас климатик, като той ще се самоизплати само за 1 или 2 години, а вие ще се радвате на неговата страхотна работа и дълъг експлоатационен живот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *