Skip to content

Капачки за буркани от “Алианс-ДН” – лидер на пазара

Фирмите занимаващи с производството и разпространението на капачки за буркани на българския пазар са много. Една от водещите в тази сфера е „Алианс-ДН“ ООД (http://www.alians-dn.bg/), която предлага на своите клиенти капачки с гарантирано качество и надеждно затваряне на бурканите. Всички използвани материали в производството са със сертификат за качество по международните стандарти. Комапанията не прави компромис с произведеното качество, за това и контрола върху производството е голям. Всеки месец се правят тестове в специализираната им лаборатория, за да се следи ефективността на капачките.

Спрямо вида им, капачките се разделят на два основни типа. Първия, от които е „Омния“

Това са най-масово използваните капачки във всяко домакинство. Те намират приложение при консервирането на плодове, зеленчуци, месни продукти и много други продукти. Представителите на този тип са капачки без винт. Те са произведени от алуминиева ламарина с дебелина 0.19мм. Като всяка надеждна капачка, по-вътрешния й ръб е нанесено уплътнението, което представлява пръстенът от маслоусточив пластизо. Така се гарантира успешно вакуумиране и стерилизация на зимнината максимално успешна.

Капачките „Туист-оф“ са втория тип както по производство, така и по разпространение и употреба. Те се използват предимно от фирми занимаващи се производството на хранително-вкусова продукция. Предпочитани са, заради високото качество на затваряне и издръжливост, която предлагат този тип капачки с винт. Бързо и лесно с едно завъртане или развъртане и бурката се отваря. Те не отстъпват по нито един технически показател на другия тип „Омния“, но въпреки това те са на крачка предпочитаните капачки за буркани „Омния“.

Доколко са полезни капачките за буркани, които имате или бихте избрали, това ще стане ясно, след като приготвите и затворите продукцията, стерилизирате я и след време я отворите. Вашият избор ще е правилен, ако зимнината е запазила вкусовите си качества, защото както споменахме много е важно до каква степен капачката приляга към буркана.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *