Skip to content

Какво се случва след това? Живот след вашето ребрандиране

Какво се случва след това? Живот след вашето ребрандиране

И така, наскоро сте ребрандирали? Как ще гарантирате, че парите и енергията ви са изразходвани добре и че вашата нова идентичност и послания на марката няма да се провалят?

Внимателният подбор на посланието на вашата нова марка, изборът на перфектната цветова палитра, изработването на зашеметяващо лого и гарантирането, че всичко е в съответствие с вашите ценности и визии, са само някои от нещата, които трябва да имате предвид, когато препозиционирате бизнеса си . И всичко това изисква много време, усилия, отдаденост и трудно спечелени пари.

Ето защо е толкова важно да поддържате инерцията след ребрандиране. Всичко е добре да имате красиво ново лого, но трябва да продължите да работите върху него, за да гарантирате, че идентичността на марката ви няма да бъде напълно загубена.

Ако намерението ви е да поставите ново лого в социалните си профили и да се върнете към старите си начини, няма много смисъл от ребрандиране.

Уверете се, че всичко е отдадено на марката в новия стил.

Това може да звучи малко очевидно, но може да има няколко заблудили, които все още използват вашето старо лого и марка. Може да е шаблон на документ, набор от визитни картички, стар профил в социалната мрежа – всичко.

Наистина трябва да имате сортиране в офиса си – цифрово и физически – за да сте сигурни, че всичко е актуално и се гордее с вашите искрящи нови активи на марката.

Това също ви принуждава да имате дълбоко почистване на бизнеса. Например, ако имате платформа за социални медии, която вече не използвате или не получавате стойност от нея, време е да се отървете от нея.

Направете голяма сделка с ребрандирането си.

Ребрандирането е вълнуващо, това е нова глава за вашия бизнес, така че не забравяйте да разпространите новината сред вашия екип и клиенти, за да накарате всички да бъдат развълнувани като вас.

В дигиталната ера може да е хубаво да обявите ребрандирането по време на специална среща на екипа, особено ако имате по-голяма компания, която обхваща различни сайтове. „Празнуването“ лице в лице на вашата нова идентичност, цели и визия за компанията е чудесен начин да привлечете хората и да им помогнете да разберат причината зад новия ви облик.

За клиентите, може би им подарете брандиран пакет, който представя отново компанията и показва вашето ново предложение. Това работи особено добре за тези, които сега са предоставили допълнителни услуги и продукти – настоящите ви клиенти няма да знаят какво предлагате, докато не им кажете, и това е перфектната възможност.

Преразгледайте ребрандирането.

Доброто ребрандиране или опресняване на марката трябва да има за цел да постигне нещо, независимо дали това е насочване към различна демографска група, свързване повече с вашите клиенти или промяна на бизнес предложението ви.

Имайки това предвид, трябва редовно да преразглеждате тези цели, за да сте сигурни, че сте на път.

Това също е свързано с честите комуникации с вашия екип.

Как вплитате ценностите на вашата марка във всичко, от начина, по който изглежда вашата марка до начина, по който членовете на вашия персонал говорят с клиентите и помежду си?

Накратко, ребрандирането не е еднократно решение, трябва непрекъснато да работите върху него, за да сте сигурни, че е ефективно – така ни казват от https://fine-life.net.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *