Skip to content

Какво представляват гъбичките по лицето?

Кожата е най-големия орган на тялото, който изпълнява редица важни функции. В същото време тя е уязвима към развитие на гъбчки и инфекции . Когато това се случи в областта на лицето проблема става по-скоро козметичен отколкото медицински. Много от лицевите кожни заболявания са известни като гъбична инфекция на лицето. Това състояние е причинено от развитието на гъбички в организма. Тази инфекция е разпространена най-вече в области като периферията на скалпа, около челюстта и в областта на брадичката. Определянето на конкретния вид гъбичка е трудно да се установи, тъй като има различни видове. Хората живеещи в градските райони са по податливи на тази инфекция, главно поради големия брой на населението и отглеждането на домашни любимци.

Медицински екип от “Фрамар”, предоставя компетентна информация за заболяването, която е публикувана на страниците на здравния портал.

Инфекцията се проявява под формата на червени люспести петна и плака по засегнатия участък на кожата. Възможна е и появата на пустули. Това са зачервени петна по кожата пълни с гной и болезнени на допир. Обрива може да бъде съпроводен и от сърбеж.

Лечение на гъбички по лицето.

Първата стъпка при лечението на гъбичките е използването на противогъбични кремове. Тъй като това състояние е свързано с кожата на лицето е препоръчително да се избягва самолечение. Консултацията с лекар ще даде възможност за поставяне на правилна диагноза и предприемане на лечение. При някои хора състоянието може да бъде устойчиво на медикаменти. Възможно е подлагането на различни тестове за определяне на конкретния вид гъбички и предписване на съответното лекарство.

Освен съветите на лекар е необходимо да се вземат и някои самостоятелни мерки за справяне с проблема. Те могат да включват: избягване на нараняване на засегнатата зона, поддържане на кожата суха, избягване използването на козметика. Консултирайте се с вашия дерматолог за използването на противогъбичен сапун. Избягвайте излагането на слънце, тъй като това може да засили симптомите. Избягвайте контакт с други хора, които проявява симптоми на гъбички по лицето. Спазването на добра лична хигиена предотвратява появата на инфекцията. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *