Skip to content

Какво може да се направи за да се спре плачът на бебетата с колики?

бебешки коликиКато родители, всички ние сме чували бебешки плач. Но родителите на бебе, което има колики са чували плачът много повече от обикновено. Изглежда доста притеснително да виждате вашето дете, което изглежда напълно здраво и се развива нормално, да плаче постоянно до пълно изтощение. Ето защо при проблеми с коликите трябва да се вземат всички необходими мерки за да не се налага да тормозите вас и вашето бебе. Вижте съветите на експертите, за това какво да направите за да се успокои вашето мъниче.

Пуснете успокояваща музика

Може да ви звучи странно, но запис на шума на прахосмукачка или сешоар може да подейства доста успокояващо на бебето. То обикновено запомня доста от шумовете, което е чуло докато е било в утробата, а там то е било много щастливо и ще се изненадате да видите как то спира да плаче и се заслушва в тези звуци. Същото въздействие имат и звуците от домакинските електроуреди (миялна машина, пералня, вентилатор, радио), както и шумът на капките от душа в банята. Когато установите кой от всички тези шумове действа на вашето бебе вие можете да ги използвате винаги, когато то започне да плаче.

Движете се

Бебетата с колики много често се успокояват когато са в движение. Когато са били в утробата, те са усещали движението на майката. Защо мислите, че бебетата обичат да се люлеят и клатушкат толкова много? При бебешки колики най-добрият начин да се спре плача е като се пресъздадат условията на майчината утроба. Можете да опитате следните неща:

  • Поставете бебето в люлка

  • Носете го кенгуру

  • Разхождайте го с количката

  • Направете си разходка с колата

Билкови отвари

Понякога коликите се появяват заради многото количество на образувани газове в корема, като те се получават от недобре развитата храносмилателна система. Още от древни времена хората по цял свят са открили комбинация от билки, които са доста ефективни при стомашни проблеми. Запарката от мента, копър, джинджифил и лайка има изключително успокояващ ефект и може да помогне да спрат болките на вашето бебе.

{loadposition koli4ki}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *