Skip to content

Какво да правим когато лаптоп батерията ни се повреди

Много хора изпадат в паника, когато лаптопа им изключи изведнъж без видима причина, когато е използван на батерия. Това е особено неприятно, когато вършите някаква работа и не сте запаметили документа, който обработвате. В повечето случаи проблема не е в преносимия ви компютър, а във вашите батерии за лаптоп.  Те са много деликатен аксесоар, който много често се поврежда и това води до внезапното изключване на лаптопа ви.

Какво трябва да направим, когато това се случи и на нас?

Много хора прибягват до закупуването на нов преносим компютър, което е много грешно решение, защото ни излиза много скъпо. Не е нужно да сменяме новия лаптоп, когато има специализирани магазини за лаптоп батерии като http://bateriya-laptop.com/. Те предлагат невероятно разнообразие от марки и модели, което почти сигурно ще задоволи и вашата конкретна потребност. За предпочитане е да потърсите някой онлайн магазин в мрежата, защото асортимента там е най-голям и цените са най-евтини. Поръчката ви обикновено ще се изпълни в рамките на 2-3 работни дни, което е един доста приемлив времеви интервал. Много магазини предлагат дори и безплатна доставка, което ще ви спести още допълнителни разходи.

Обикновено живота на една лаптоп батерия е 2-3 години, а самия преносим компютър може да ви служи безотказно поне 5-6 години. Сами разбирате, че покупката на нов лаптоп всеки път когато ви се повредят батериите е доста нерентабилно. Ако искате да използвате лаптоп батериите си за възможно най-продължително време има няколко лесни неща, които можете да направите.

Използвайте батерията си само в краен случай, когато това е наистина наложащо, защото броя на циклите на зареждане и разреждане също намалява живота им. Почиствайте редовно батерията си от прах и други боклуци, които могат да нарушат нейния нормален производствен процес. Когато използвате продължително време преносимия си компютър на електрическо захранване е добре да отстраните батерията от лаптопа. Топлината от компютъра може да има негативно влияние върху производителността на батерията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *