Skip to content

Какви грижи и професионална козметика да използвате за суха кожа?

Само малцина щастливци се радват на факт, че имат “нормални” кожа, а останалата по-голяма част от хората имат суха, мазна, чувствителна или комбинирана. Ако вашия проблем е суха кожа, тогава тази статия би била полезна и интересна за вас.

  • Запомнете основното: Пийте най-малко по осем чаши вода на ден, за да запазите кожата си добре хидратирана, спазвайте диета, която е богата на плодове и зеленчуци и доколкото е възможно ограничете излагането на слънце.
  • Почиствайте лицето си не повече от два пъти дневно с професионална козметика за суха кожа с нежно почистващо действие. По-честото почистване може да изсуши кожата ви.

  • Вземете кратка вана или душ и използвайте топла, вместо гореща вода. Опитайте се да ограничите душовете и ваните до една на ден. Използвайте сапун само когато имате нужда от него, като подмишниците и слабините.

  • Когато сте решили да си взимате вана, добавят се няколко супени лъжици зехтин или с ароматно лавандулово масло във ваната.

  • С леки потупвания подсушете кожата си след измиване. Избягвайте да търкате кърпата по кожата си, защото освен влагата, така ще оберете и малкото нужно количество мазнина по кожата.

  • Нанесете овлажняваща козметика за лице и тяло докато кожата ви е още влажна. Така ще задържите влагата в кожата ви за по-дълго време.

  • Разберете, че овлажнители служат като бариери, които запазват вода в кожата и водно свързващите вещества, които отвеждат влага от вътрешния слой на кожата до най-горния слой. Използвайте козметика за тяло със съставки като глицерин, алфа-хидрокси киселини, урея и млечна киселини, съчетани с вазелин, ланолин или силиконови деривати. Можете спокойно да избирате измежду стотици продукти. Разбира се, добре е да се консултирате с дерматолог, които да ви насочи към подходящия за вас продукт.

  • Опитайте се да поддържате едно комфортно ниво на влажност на въздуха във вашия дом или офис. Твърде високите градуси и топлина заедно с климатик могат да изсушат допълнително кожата ви.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *