Skip to content

Каква фирма да изберем за монтаж на котел на пелети

Да кажем ,че вече сте избрали котел на пелети, закупили сте го от съответната фирма , но сега се нуждаете от квалифицирана фирма , която да го монтира в дома ви. Този тип отоплителни системи трябва да бъдат задължително изпитани и монтирани от квалифицирана фирма поради огромния риск , който може да носи една такава система, когато не е изпълнена правилно и с качествени материали.

Ето няколко неща за които трябва да внимавате и да обмислите при избора на фирма, която да проектира и изгради системата за отопление чрез котел на пелети.

1. Квалификация – има ли тази фирма дългосрочен опит и квалифицирана ли е за изпълнението на подобен вид отоплителни проекти . Търсете фирма която има необходимите акредитации.

2. Опит – какъв е опита на фирмата в изграждането и проектирането на инсталации за отпление с котли на пелети , има ли много изпълнени обекти и как ги е изпълнена – тук можете да направите едно проучване и да разпитате хора в бранша какво е мнението им за съответната фирма.

3. Репутация на фирмата – разпитайте близки и познати, а ако имате възможност и предишни клиенти на фирмата , какво е мнението им за тази фирма , как та изпълнява проектите си и какви гаранции дава за работа на инсталацията след като я е изпълнила.

4. Местна фирма – един огромен плюс е да изберете местна фирма , която е надеждна , защото при евентуални проблеми с инсталацията в бъдеще и проблеми с котела на пелети , то няма да се налага да чакате с дни за сервизно обслужване , както и да заплащате допълнителни разходи.

5. Следсервизно обслужване – добре е да намерите и фирма, която дава известен период след сервизно обслужване , т.е. ако нещо възникне при работата на котела то тя да го отстрани без да ви таксува допълнително.

6. Гаранции – проучете и какви гаранции на така изградената система за отопление чрез котли на пелети ви дава фирмата , ако не дава задължително попитайте защо , ако не получите обяснение по-добре стойте далеч от такива фирми. При изграждането на такава отоплителна инсталация едно от най-важните неща е гаранцията за правилната работа на уредите и монтираните съоръжения.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *