Skip to content

Каква е целта на колокацията?

Колокацията е уникален тип хостинг услуга, която ви позволява да наемете място за сървъра ви в оборудван по последна дума на техниката data център или съоражение за колокация. Ето защо, за разлика от стандартната уеб хостинг услуга, колокацията не е свързана с наемането или отдаването под наем на сървър, защото по-скоро е вид услуга за съхраняване на уеб сървър. Чрез колокацията можете да удължите живота и надеждността на вашия собствен сървър.

Възможностите, които се предлагат при колокирането, зависят от хостинг плана и ще се различават в зависимост от хостинг провайдъра и размера, както и типа на плана. Ако не сте сигурни дали колокацията като хостинг решение е подходящ избор за вашия бизнес, в следващите редове ще очертая някои от най-печелившите аспекти на колокирането и защо се използва. Безопасност и стабилност чрез съхраняването на вашия уеб сървър в съоражение за колокация можете да сте сигурни, че хардуерът ви е на сигурно място по всяко време, тъй като сигурността му е постоянно гарантирана от най-съвременните технологии и отлично обучен екип за сървърна поддръжка. Плановете за колокация включват множество високоскоростни връзки с Интернет от различни Интернет доставчици. При наличието на тази свързаност с глобалната мрежа, постоянното присъствие на сайтовете ви онлайн е почти на 100% гарантирано.

Съоръженията за колокация са оборудвани с модерни системи за пожарна безопасност, мощни въздушни филтри и постоянно видео наблюдение. Всеки аспект касаещ помещенията, където се намират сървърите на клиентите се наблюдава стриктно – влажността, температурата, дори въздушният поток под касетите, в които се поставят уеб сървърите. Оптимизиране на инвестициите Уеб сървърите са скъпо оборудване, което ще рече сума от порядъка на няколко хиляди долара само за хардуера, отделно няколко стотин долара за съвместима операционна система като например Windows Server 2008.

Съхраняването на подобно голямо електронно устройство в офиса, у дома или стандартно помещение не се препоръчва, защото има реална опасност от кражба на оборудването или от повреди. Ако вече сте инвестирали няколко хиляди долара за уеб сървър и нямате къде да го съхранявате безопасно и спокойно, хостинг услугата колокация ще бъде идеалното решение за вас. Вярно е, че колокирането е една постоянна инвестиция сама по себе си, но имайте предвид, че именно благодарение на колокацията вашият уеб сървър ще бъде на сигурно място продължително време и вложените пари ще ви се изплатят.

Техническа поддръжка. Трябва да сте наясно с факта, че повечето хостинг компании, предлагащи колокиране не включват в цената на плановете и техническа поддръжка. Все пак, онези от компаниите, които я предлагат са идеален избор за собствениците на уеб сървъри, които нямат много опит в сървърната администрация. Помещенията за колокация имат професионални екипи от сървърни администратори по всяко време, като ако сте закупили услугата с пълна поддръжка, можете да сте спокойни, че хардуерът и софтуерът на вашия уеб сървър постоянно са в идеално състояние. Ако имате проблем например с отдалеченото опериране със сървъра, екипът в data центъра, при положение, че сте закупили план с пълна поддръжка ще ви съдейства за бързото му разрешаване. Служителите в съоръженията за колокация са добре платени и отлично обучени, така че нивото на техническата поддръжка, която се предлага, обикновено е поне няколко нива над поддръжката предлагана по телефона при стандартните хостинг планове.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *