Skip to content

Какъв модел мобилен телефон да изберете, според цената

мобилен телефон според цената

Добрите мобилни телефони не е нужно да са скъпи. На пазара се предлагат много модели мобилни телефони с цена до 400 лв., които от една страна са бюджетни решения, а от друга отговарят на очакванията на повечето потребители. Какво да имате предвид при закупуването на такова устройство, освен стандартните клишета като батерия, камера, памет и дисплей, за да бъдете напълно удовлетворени от избора си?

Мобилни телефони с цена до 400 лв., какви функции трябва да има?

Смартфон до 400 лв., може да бъде толкова функционален, колкото и по-скъпите му колеги. Има няколко важни функции, които телефонът трябва да има, за да го поискате.

Софтуерът е изключително важен. Когато избирате, не забравяйте да бъде възможно най-актуален. Това е важно за функционалността на смартфона, но също така влияе на безопасността по време на употреба. Струва си да изберете модели, които са базирани поне на Android версия 9.0.

Смартфонът трябва да има дисплей с добро качество. Желателно е да бъде с IPS матрица. Разделителната способност на екрана е също толкова важна. Тук си струва да заложите на телефони с поне HD плюс резолюция, въпреки че разбира се би било по-добре да имате модел с Full HD резолюция.

Мобилният телефон трябва да предоставя на потребителя възможността да прави качествени снимки, които отчитат детайлите. Наблегнете на камера от известен производител като оптиката на Zeiss в моделите на Nokia или оптиката на Leica в моделите на Huawei.

Не забравяйте и батерията, която определя времето за използване на вашия смартфон. Ако след време батерията се амортизира прекалено, винаги може да закупите нова батерия за телефон и да ви я заменят в някой GSM сервиз.

Мобилни телефони – цени до 400 лв., класиране:

Samsung Galaxy A30s ( около 380 лв.) – Окта-ядрен процесор, 4 GB RAM и батерия (4000 mAh), осигуряват комфорт и безпроблемно използване. В допълнение, устройството използва доброкачествен SUPER AMOLED дисплей с размер 6,4 инча и резолюция 1560 × 720 пиксела.

Huawei P40 Lite ( около 300 лв.) – с добра камера 48 Mpix + 8 Mpix + 2 Mpix има 6 GB RAM и е базиран на Android 10. Забележителен е начинът на комуникация с други устройства – W-Fi, Bluetooth и NFC.

Xiaomi Redmi Note 8T (около 300 лв) – базиран на операционната система Android 9 Pie и батерия с достатъчно голям капацитет. Той използва дисплей с Full HD резолюция, благодарение на който възпроизведените филми отразяват перфектно всички детайли.

Какъвто и телефон да изберете, не забравяйте няколко основни неща, от които ще зависи нормалната работа на вашия апарат.

1. Сравнително нова операционна система Android, която да е съвместима с повечето предлагани приложения в Google Play
2. Наличие на резервни части за избрания модел, за да може при нужда да потърсите сервиз, където да отремонтират вашия апарат или вие да подмените модул или част.
3. Издръжлива батерия, която ще ви осигури непрекъсваема работа поне 2 дни при интензивно ползване или 3 при средно ползване на апарата. Желателно е да изберете оригинална батерия, напълно съвместима с вашия модел смартфон.

Ако потърсите онлайн ще попаднете на един такъв сайт, от където може да закупите почти всичко необходимо за вашето дигитално изживяване. Заповядайте в https://www.gsmhit.com/ Тук ще откриете нови телефони, резервни части, батерии за gsm, протектори и калъфи, джаджи и много други аксесоари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *