Skip to content

Как да търсим изгодни самолетни билети?

С малко планиране и проучване е възможно да пътувате до вашата предпочитана дестинация без това да се отрази сериозно на вашите финанси. В следващите редове ще се опитаме да представим седем полезни подхода, които ще ви помогнат да намерите по-лесно изгодни полети.

1. Обърнете внимание, когато в средствата за масова информация има информация определена авиолиния, това значи, че най-вероятно в този период върви рекламна кампания и едно от нещата, включени в кампанията им е да се продават временно евтини самолетни билети.

2. Проявете гъвкавост в планирането на пътуванията си. Вторник, сряда и събота обикновено са по-евтини дни за полети. Това е валидно и за полети в ранните и късните часове от денонощието. По празниците билетите винаги са значително по-скъпи. Това важи и за сезона на отпуските.

3. Интересувайте се от пакетите на авиолиниите. Обикновено ако вземете кола под наем и резервирате хотел от самолетната компания, пакета ще ви излезе по-евтино. Винаги сравнявайте техните цени и изчислете колко би ви излязло всичко, ако плащате за хотел отделно.

4. Използвайте сайтове за сравнение на цените на самолетните билети. Потърсете ги в Интернет с ключови думи “евтини самолетни билети”, “самолетни билети цени“, “самолетни билети промоции” и други подобни, за които се сетите.

5. Направете ранна резервация. Колкото по-предварително направите резервация, толкова по-насметка ще е вашия самолетен билет. Това е по-трудно приложимо, отколкото изглежда и трябва да измислите план доста преди самата дата на полета, но парите, които ще спестите ако положите малко усилия не са малко.

6. Питайте се дали авиокомпанията, с която ще летите има програма за лоялни пътници. Може да се окаже, че и друг път ще летите с тази компания, и ако съберете повече точки може би ще летите по-евтино или ще получите някои екстри. Не пренебрегвайте тази възможност.

7. Обърнете внимание, че едни от най-евтините билети за самолети се предлагат от нискотарифните превозвачи като: Wizz Air, EasyJet, GermanWIngs, Flyniki и други.

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *