Skip to content

Как да си изберем часовник?

Отминаха мутренските години на миналия век, в които за да си модерен, беше нужно да притежаваш различни гривни или ланци от благородни метали. 21 век е векът на удобството, лукса и техниката.

В комбинация от тези три елемента под въздействието на модата, нещата са се опростили до толкова, че да сме модерни е нужно само една гривна, наречена часовник. Тази гривна е последовател на джобния часовник през Първата световна война, идеята за нея се дължи на войниците на бойното поле. Те прикрепяли джобните си часовници за китките си, за повече практичност, чрез кожена каишка. Сега при нас часовникът е аксесоар, чиято функция е не само да показва времето, а да придава стил и уникалност, съобразени с индивидуалната същност на човека. Часовникът е задължителен аксесоар на всеки мъж, защото показва какъв е статуса му в обществото, а марката показва какви са финансовите му възможности.

И от тук си задаваме въпроса: “Как да си изберем часовник?”, просто трябва само да надникнем в тенденциите за мъжки часовници през 2012 год. Покупката на часовник е проява не само на добър вкус, но и на мъдрост. Новите часовници носят класически елемент и отговарят на утвърдените тенденции. Всяка година има нови предложения, но старите продължават живота си. Тенденциите в света на часовниците постоянно се менят през няколко години. Мъжките часовници са доста разнообразни по стил – има спортни, елегантни, спортно-елегантни, класически, официални и тънки мъжки часовници. Сега това лято са модерни силиконови часовници, а преди няколко години на мода бяха LED часовниците с тъмен дисплей.

При избор на часовник трябва да следим стил, технология, дизайн и марка. Кварцовите часовници са едни от най-произвезжданите днес. По-евтини и опростени са от всички останали. Нямат нужда от навиване, защото се захранват от кварцов кристал и батерия. Стоманата е най-добрия материал или комбинация от няколко материали (пр. злато, сребро или платина). Друг критерий е цената, която трябва да ни е изгодна и да е по нашия джоб. Тя се определя от механизма на часовника за сметка на външния вид.

Понеже е вложен огромно количество труд за сглобяването на механизма от толкова малки частици, има значение за крайната цена. И на последно, но не на последно място което трябва да следим е Марката. Тя е много важна. Трябва да разполагаме с достатъчно информация за фирмата, за да сме сигурни в инвестицията си.

Можете да разгледате още в магазина TheTime.bg, който предлага голямо разнообразие от маркови часовници.

 

 

{loadposition vremetocom}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *