Skip to content

Как да се усмихваме красиво

Ако една жена умее да се усмихва красиво, тя със сигурност ще се радва на много успехи – красивата усмивка се харесва на мъжете, помага в работата, а и разхубавява. Да се усмихва красиво жената означава тя да умее да се усмихва правилно. Нека разберем как точно се случва това!

Най-важното, което трябва да знае всяка представителка на нежния пол е, че красивата усмивка означава симетрия. При повечето хора усмивката е крива, т. е. едната страна на устата не успява да бъде симетрична на другата. Това е така понеже в ежедневието си не обръщаме достатъчно внимание на мимиките и не осъзнаваме колко важни са те за красивото изражение на лицето.

Как да се научите да се усмихвате красиво? Като начало идете до огледалото, усмихнете се и огледайте внимателно устата и устните си. Кривата усмивка веднага се набива на очи, защото това е нетренирана усмивка. Ето тук идва вашата първа задача – докато стоите вкъщи пред огледалото, тренирайте и се старайте да направите усмивката си по-симетрична.

Всъщност да се научим да се усмихваме красиво съвсем не е лесно. За едва забележима усмивка човек използва около 20 мускули на лицето, а за широка – повече от 40. За да се научим да се усмихваме по привлекателен начин, трябва интензивно да тренираме мускулите на лицето, а това е доста трудна задача и изисква упражнения.

Едно от най-лесните за изпълнение упражнения е т. нар. “фиксация на усмивката”. Застанете пред огледалото и започнете да се усмихвате, докато намерите онази форма на усмивката, която най-много ви харесва. Задръжте усмивката в продължение на 7 секунди, отброявайте наум, след това отпуснете мускулите. Усмихнете се отново, бройте до 7, отпуснете. Докато се усмихвате, затворете очи, след това ги отворете и вижте дали усмивката е успяла да се запази. Правете ежедневно тези тренировки и ще усетите как по време на разговор, когато желаете да се усмихнете на събеседника си, устните ви сами ще намерят най-красивия начин да го направят.

Статията е осигурена от https://webselo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *