Skip to content

Как да печелим от трафика си

Основната идея на всеки сайт е да има посетители. Когато посетителите станат доста, то е време да се помисли за печалба. Трафикът – или посетителите, които го правят са хората, които биха помогнали да печелите.

Предполагаме, че знаете как да докарате трафик, приемаме, че вече имате добър такъв. Време е да го монетизирате…

Всеки проект има инвестирани средства, за да стигне до дадено положение и тези пари трябва да бъдат избити. Инвестират се средства, с очакване да се възстановят.
монетизиране на трафик
Ето и някой методи за пелечене на средства

Най-добрият доказан метод за реализирането на печалба от трафика е чрез реклама. Интернет генерира страшно голям трафик. Търсят се на-йразлични неща.

Интернет направи света по-малко място, можете да рекламирате продукт, намирайки се в България, и да намерите клиент от Канада – примерно. Това вече не е проблем. При намирането на директна реклама е добре да намерите потенциални клиенти – подходящи са форуми, бизнес каталози. Един добър метод е и проверката на хората, ползващи рекламни програми като Google Adwords

Генериране на трафик не е лесна задача. Вие трябва да имате добра стратегия, добри посещения от търсещите машини, както и посещения от други сайтове.

Почти всеки клиент анализира трафика, преди да рекламира в даден сайт. Ако посещенията ви са от един сайт, който е с аудитория от 15 годишни, а клиента желае да рекламира самобръсначки – то определено няма да предпочете вашият сайт. Именно заради това трябва да давате отчет за трафика на потенциалния купувач на реклама.

Като цяло знаете, че големият трафик по-лесно се продава – т.е. Ако сайтът ви прави много посещения, то и интересът към него е по-голям Основният трафик се равнява на печалба.

Когато имате добър трафик имате добър брой потенциални клиенти, клиенти, които са готови да наливат пари в сметките ви.

Съществуват и други програми наречени PPC- Pay per click

Тази схема се нарича „заплащане-на-клик“. С всяко кликване на посетител на вашия сайт прави печалбата ви по-голяма Колкото повече трафик, толкова повече кликвания, респективно по-големи печалби

Партньорски програми

Друг метод за монетизиране на трафика са партньорски програми. Можете да се свържат с други изпитани сайтове и онлайн компании и да печелите чрез трафика си от наличието на процент от осъществените продажби.

Основната идея е, трафика, генериран от вашия сайт, да отиде към друг сайт, който може да предложи даден продукт.

Когато се осъществят покупки – то вие получавате процента, договорен от програмата.

Има толкова много начини и методи, за да осребрите Вашия трафик, че без съмнение увеличите ли трафика си, то ще започнете да пелечите. Достатъчно е малко по-усилена работа и силна мотивация.

Източник на статията http://www.webreklama.biz/internet-reklama/osrebrqvane_na_trafik.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *