Skip to content

Онлайн магазин за обувки – как да пазаруваме изгодно?

До не много отдавна, когато наличието на онлайн магазин за обувки беше само химера имахме следната ситуация – трябват ти обувки – насочваш се към конкретен магазин, влизаш, разглеждаш, пробваш и евентуално купуваш. Покупката на обувки за повечето работещи дами беше събитие, тъй като обикалянето по магазините през работната седмица обикновено е напълно невъзможно.

Днес нещата стоят доста по-различно. Все по-вече хора късат с традициите и предпочитат да купуват обувки онлайн. Това е напълно обяснимо, тъй като сме все по-заети, но в по-голяма степен се дължи на възможността да избираме марки, дизайнери, стилове и размери, каквито близкият магазин не може да предложи. Онлайн пазаруването дава огромни предимства, но не всеки магазин е еднакъв, затова тук ще се опитаме да дадем полезни съвети как да купуваме обувки изгодно.

  1. Обърнете внимание на цената на доставката

Преди да пристъпите към същинското пазаруване, обърнете внимание на политиката на магазина по отношение на доставката. Много потребители се подвеждат от по-ниската цена, но когато мечтаният чифт пристигне и към разписката бъде добавена цената за доставка, може да се окаже, че сте платили повече, отколкото сте възнамерявали, особено ако пазарувате от чуждестранен магазин. Много местни магазини предлагат безплатна доставка, което може да бъде прието като допълнителен бонус.

  1. Предварително се запознайте с политиката за връщане и замяна на продукти

Друга много съществена подробност, на която трябва да обърнете внимание, когато пазарувате обувки по интернет е политиката на конкретния магазин за обувки относно връщането и замяната на закупените изделия. Уверете се, че имате възможност да върнете закупения чифт, в случай че откриете дефект, не ви става и просто не изглежда по начина, който сте си представяли. Дори на сайта на магазина да е посочена такава опция, не пречи да зададете допълнително този въпрос, преди да попълните формата за поръчка. Поинтересувайте се също дали връщането ще бъде за ваша сметка.

  1. Искате обувките веднага? Проверете времето за доставка

Ако обувките ви трябват спешно за конкретен повод или просто нямате търпение да ги получите, трябва да се насочите към магазин, който предлага възможно най-бърза доставка. Предимство имате ако живеете в рамките на града, в който е позиционирана складовата база на търговеца. Много от софийските онлайн магазини за обувки предлагат доставка в рамките на деня за жители на столицата или най-късно на следващия ден, затова се насочете към тях, дори цените им да са малко по-високи.

  1. Използвайте филтрите на сайта

Добрите онлайн сайтове за обувки са разработени така, че да предложат максимално удобство на своите клиенти. Така наречените ‘’филтри’’ са едно отлично решение, което пести време и нерви, затова ви съветваме да се възползвате от тях, когато ги има. Ако имате строго определен бюджет е добре да филтрирате търсенето по цена, така че да не се разочаровате, виждайки идеалния модел, който обаче не е по вашия джоб. Същото се отнася за номерациите – посочете желания номер и тогава стартирайте преглед на каталога.

  1. Възползвайте се от намаленията

Най-сигурният начин да пазарувате изгодно обувки е да се възползвате от ценовите намаления. Всеки добър онлайн магазин за обувки предлага периодично намаления на голяма част от своя асортимент, затова се насочете директно към секцията с промоциите, ако има такава. Разпродажбите са любими на повечето жени, защото често, вместо с един чифт, напускат магазина с най-малко два от колекцията на любимия дизайнер.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *