Skip to content

Как да определим дълготрайността на парфюма

  • by

Закупили сте си невероятен парфюм, но не знаете колко е дълготраен? Много фактори оказват влияние върху неговата продължителност, като това колко често пръскаме и по колко, как ги съхраняваме, количеството парфюм във флакона и т.н. Все пак има няколко начина, които подсказват още от начало дали парфюмът е качествен и можем да му се радваме дълго време.

След направени проучвания и анализи, учените са установили, че един парфюм във флакон от 50 мл, може да ни стигне до 750 впръсквания. Температурата, под която го съхраняваме е често пренебрегвана, но всъщност тя оказва голямо влияние върху неговия „живот“. Парфюмът не трябва да се излага под пряка слънчева светлина дълго време или в стаи, където температурата е много висока, Това предизвиква по-бързо изветряне на аромата и промяна в уханието.

Качеството на парфюма също е определящо. Ако сте закупили марков и хубав парфюм, то парите, които сте дали ще си заслужават. Причината е, че евтините парфюми изветрят и се изхабяват в пъти по-бързо от марковите. Освен това, по-скъпите парфюми са направени така, че да запазват оригиналния си аромат максимално дълго време и по този начин много трудно биха променили уханието си. Така инвестицията, която сте дали за един по-скъп марков парфюм всъщност се оказва доста по-изгодна, отколкото тази за няколко евтини.

Може да тествате дълготрайността на парфюма като впръскате малко количество в най-нежните зони (зад ушите, колената и китките). Така ароматът ще се усеща най-осезаемо, без да е нужно да се обливате целите в парфюм. Забележете за колко време усещате аромата и променя ли се той. Има случаи, когато под въздействие на изпотяване или предварително мазане с различни лосиони, ароматите се смесват и крайния резултат не е никак приятен. Препоръчваме ви да пръскате парфюма на суха и чиста кожа.

И един интересен факт за любителите на парфюмите.  Ако сте тези типове хора, които имат по-мазна кожа, може да се считате за късметлии. Установено е, че при хората с мазна кожа парфюмът издържа повече време, отколкото при тези със суха или нормална.

Източник: http://damska-moda.info/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *