Skip to content

Как да излезете от хазартната зависимост?

  • by

 

Хазартната зависимост е болестно състояние. Независимо дали залагате на състезателни игри или търкате билетчета, ако проявявате симптоми на зависимост, значи сте прекрачили една граница, която насетне може да носи само негативи. Темата е много наболяла на фона на последните събития в страната свързана с промените в Закона за одържавяването на лотарията.

 

Без значение у кой са правата за организирането на хазартни и лотарийни игри, хазартната зависимост съществува и когато започнат да се проявяват резултати й в личния живот на засегнатия, тогава трябва да се направи първата стъпка. Изисква се от всеки с проблем в тази посока смелост и сила, за да го признае.

 

  • Не се отчайвайте, много други също са преминали през това и са били способни да се счупят навика и да построят живота си наново.
  • Избягвайте лошите емоции, които са ви подтикнали към хазарта. Това става като излизате с приятели, които не залагат; започнете ново хоби; потърсете нещо, което ще ви върне радостните момент в живота.
  • Търсете подкрепа от близките ви хора, дори да имате ограничен кръг, нови приятели не се намират само в казина и онлайн. Разширете кръга от хора, които ви разбират и подкрепят да се справите с порока.
  • При крайни състояния свързани с депресия, стрес, паник атаки, потърсете професионална помощ, за да адресирате проблема и да разрешите причините.

Източник: Всичко за финансовата култура – PSS.BG

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *