Skip to content

Как да изберете име за лодката си?

След като вече сте избрали лодката на мечтите си, трябва да направите един дори още по-труден избор. Избирането на име за лодката не е никак лесна задача. Има няколко неща, за които трябва да помислите преди да се спрете на името, включително някои класически суеверия и това как семейството ви ще реагира на вашия избор.

Едно от суеверията, свързани с кръщаването на лодка, обръща внимание на това дали ако предишния собственик й е избрал име, то трябва да бъде сменено или не. Някои хора казват, че носи лош късмет да се премахне старото име на плавателния съд. Въпреки това, ако прекръстите лодката и разбиете бутилка шампанско в носа й, разбира се ако устройството й позволява това, няма за какво да се тревожите.

Много хора предпочитат да кръстят лодката си на половинката си или на детето си. Това е страхотно, но ако имате повече от едно деца може да се окаже проблем. А и освен това идеята не е особено оригинална. Развихрете въображението си! Винаги можете да дадете на лодката си име, свързано с професията ви или отрасъла, в който работите. Разбира се, ако имате собствена компания ще бъде страхотна идея името на лодката ви да бъде по някакъв начин свързано с логото или мотото на фирмата. Каква по-добра реклама от това!

Най-разпространените имена на лодки за 2011г. показват желанието на собствениците да си почиват да се насладят пълноценно на спокойствието, което им дарява водата. В топ 5 на най-популярните имена на лодки са „Серенити” (спокойствие), „Време за семейството”, „Свобода”, „Черна перла” и „Щастие”.

Звездните лодки също впечатляват с оригинални имена. Често папараци успяват да заснемат световноизвестния спортист Тайгър Уудс, докато си почива на луксозната си яхта за 20 милиона долара на име „Уединение”. Филмът и книгата челюсти пък ни предлагат имената “Орка” и „Аврора”, които също не са пренебрегване. Няма как да не споменем и Попай, който разбира се е избрал името „Олив”.

Каквото и име да изберете за своята лодка, можете да сте сигурни, че тя ще ви донесе много невероятни спомени и преживявания.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *