Skip to content

Как да изберем климатик за детската стая

Климатици за детска стая

Климатикът за детска стая трябва да бъде тих, надежден, достатъчно мощен и също така да има редица необходими функции, включително пречистване и йонизация на въздуха.

Малките деца са по-чувствителни към температурните промени – когато на родителите им е горещо у дома, детето вече страда от прегряване и може да се разболее. Ако изберете правилния климатик, той ще предпази бебето от топлината, но няма да провокира настинка.

В детските стаи се монтират сплит системи или моноблокове. Устройството трябва да регулира въздушния поток, да не създава течение, да пречиства въздуха и да работи възможно най-тихо.

Експертите съветват да изберете стенни сплит системи за такива помещения. Те са извън обсега на детето, осигуряват комфортен микроклимат и са много тихи. Ако бюджетът позволява, препоръчваме да разгледате варианта с инверторен климатик. Той произвежда много мек въздушен поток, който няма да причини настинка на детето.

Съвременните климатици Carrier осигуряват регулиране на посоката на въздушния поток. Това ще избегне течения, което е много важно за поддържане на здравето на децата. Между другото, можете да управлявате работата на климатика както от дистанционното управление, което идва с комплекта, така и директно от смартфона на родителите чрез мобилно приложение.

Също така си струва да обърнете внимание на настройката на режимите на работа в зависимост от времето на деня, тъй като по време на сън е необходима по-ниска температура на въздуха, отколкото през деня. И е много лесно да направите това, като зададете един от необходимите режими.

Климатици Carrier се грижат за комфорта на нашите малчугани!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *