Skip to content

Качественото съдържание и SEO

Вероятно знаете, че при оптимизация на сайт, от значителна важност е съдържанието, което се намира на страниците му. Основната причина за това е, че трябва да поддържате качествено и уникално съдържание, което ще кара хората да посещават сайта ви и да се връщат отново. При SEO, голяма част от вътрешната оптимизация, може да бъде приписана именно на доброто съдържание, а когато го има външните връзки сами ще дойдат по естествен път.

Сайтовете трябва да се правят главно за хора, а не за търсачки. И когато е налице качествено съдържание, те ще се харесат и от търсачките. Принципа тук е, качеството да превъзхожда количеството, който важи като цяло при оптимизирането на сайтове.

Ако пък имате съдържание и то ви докарва добър трафик, но в същото време не можете да се класирате блестящо, тогава вероятно конкуренцията е твърде голяма, и полезното съдържание не се взима като достатъчно добър фактор. Тук поуката е, че трябва да се намери по-слабо конкурентна ниша, където сайта да се показва, като добър ресурс в своята област. Колкото по-специфична е тематиката, толкова по-слаба ще е конкуренцията и съдържанието ви ще бъде оценено подобаващо.

Уеб сайтове, които са създадени с некомерсиална цел, също се харесват и зачитат повече от търсачките. Такъв сайт е Wikipedia, който е пример за успешна SEO оптимизация и е създаден с идеята да предлага информация на потребителите. Създавайте ценно съдържание и бъдете сигурни, че ще удовлетворите и хора и търсачки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *