Skip to content

Качествено спално бельо за деца – уют за най-малките, спокойствие за големите

5544Що се отнася до комфорта в спалнята и до уютните чаршафи и завивки, много често сме готови да жертаме от нашето удобство, за сметка това на децата ни. Децата във всички възрасти имат нужда от спално бельо, което да отговаря на нуждите на естественото им развитие. В една възраст имат нужда от по-топла завивка, в друга от повече свобода и движение в леглото, като най-важното е никога да не се подценява начина им на спане.

Само спално бельо не е достатъчно, за да направим сънят им по-здрав. Трябва в детските стаи да подсигурим такива условия, че децата, да не заемат неправилни позиции докато заспиват. Когато им четем приказки, или когато те сами четат, трябва да имат условията да го направят. Всяко излишно напрягане в тази възраст, може да означава леки деформации, които в бъдеще ще дадат отражение. Те трябва да знаят, че когато легнат в леглото си, те просто трябва да заспиват, без да отвличат вниманието си в различни неща. Меките завивки и качественото спално бельо ще ги посрещнат, и единствената има работа е да спят като бебета.

Не случайно в българския език съществува този израз. Който показва, че бебета спят най-неприкосновени, но в техния случай, също е много важно качеството на завивките и начина, по-който ги оставяме да спят. В тези първи месеци от техния живот, кожата им е много чувствителна и допира и с некачествен или груб материал, може да доведе до нежелани последици. Затова им осигурете естествена топлина чрез завивките и не разчитайте на изкуственото отопление ил охлаждане. Още от малки всички деца трябва да имат осигурена възможност, докато спят, телата им да дишат според естествения биоритъм. Подходящото спално бельо, може да свърши всичко това.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *