Skip to content

Изработка на уеб сайт чрез готова система

Откакто има готови системи за управление на съдържанието на сайтовете, така наречените CMS, животът на уеб разработчиците стана значително по-лесен. Защо трябва да се открива всеки ден топлата вода, след като тя спокойно си тече от кранчето…Затова при поръчка за изработка на уеб сайт, те предлагат на клиента готова система, която освен всичко друго той лесно може да администрира през удобен админ панел.

 Готови системи има много разновидности, като за всеки проект се намира подходящата, която да удовлетвори изискванията на клиента. Вероятно най-използваната и най-лесна за управление от страна на потребителя е блог системата WordPress, която с течение на времето придоби внушителни възможности. Отдавна вече тази система не се ползва само за блогване. Благодарение на безбройните плъгини, платформата може да се ползва за изработка на уеб сайт с всякаква насоченост.
 За електронни магазини си има готови CMS платформи, създадени специално за целта. В зависимост от целите на проекта, поръчката за изработка на уеб сайт може да е комбинирана – магазин, блог, социална мрежа, форум и други приложения. Всичко това може да е събрано в едно посредством мощната платформа Joomla. Тя обаче е доста по-трудна за управление и не е подходяща за хора, които нямат опит.

 За изработка на уеб сайт със специални функции, които не могат да се постигнат с никоя известна готова платформа, се пише индивидуална система. Това е по силите на професионални уеб разработчици, които имат дълъг опит в създаването на подобни сайтове. Такъв мащабен проект не може да се осъществи от един човек. В него участват няколко специалисти, вещи в различни области. Един се занимава с дизайна, втори пише дълги редици код, благодарение на който сайта ще оживее. След това идват хората, които ще се заемат със съдържанието. Обикновено в секцията за е-магазин има стотици, дори хиляди продукти, за които се пишат описания, цени и т.н. Всяка секция изисква много труд, за да се запълни с качествено съдържание, което да привлича посетители в сайта.

 Такива проекти са трудоемки и много скъпоструващи. Нещо повече – те ежемесечно имат големи разходи за поддръжка, което е по силите само на фирми, които имат достатъчно финансови ресурси. За всички останали, готовите CMS системи са предостатъчни и те поръчват изработка на уеб сайт на базата на някоя от съществуващите платформи. Така освен, че ще им струва по-евтино, сайта ще стане готов за по-кратко време. Така трите фактора, които правят клиента щастлив са налице – качество, бързина и достъпна цена.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *