Skip to content

Изборът на натурални сапуни

  • by

 

Натуралният сапун е точно като всеки друг продукт. Какво има в него и какво го прави различен, нека научим сега. В действителност, най-комерсиалния сапун не е истински сапун, а по-скоро детергент.

Съставът от глицерин е едно от основните предимства на сапуна. Той помага на кожата да поддържа влагата.

Какво е добре да знае потребителя:

Първо и преди всичко, прочетете съставките на сапуна, който сте избрали да закупите. Не е нужно да сте завършили космически обсерватория, за да може да прецените сами, от какво се нуждае кожата ви и кое й вреди. Най-често срещаният състав в сапуните са:

Стеаринова киселина, тетранатриев EDTA, 2, 6-ди-трет-бутил-р-крезол (ВНТ), натриев стеарат, тринатриев етидронат, натриев хлорид, вода, натриев талоат, титанов диоксид, натриев додецил бензен сулфонат, кокосови мастни киселини, натриев кокоат, натриев изетионат, бетаин, натриев палмов състав, натриев алкилбензенсулфонат.

Как да осъществим правилния избор на сапуни:

Ако имате време и възможност, най-добрият вариант е да избирате натурални сапуни. В състава си те са богати на природни продукти и етерични масла, а химикалите са минимизирани.

Защо натуралните сапуни са най-правилния избор:

Натуралните сапуни подобряват външния вид и текстура на кожата с традиционните, продукти за естествената грижа за тялото. Те съдържат вегетариански съставки.

Ако имате чувствителност към химикали в продуктите за грижа по кожата, спрете се на органични, без химични алтернативи. Това ще облекчи кожни заболявания като псориазис и екземи и ще намали риска от развиване на алергии.

Натуралните сапуни са създадени от пресни билки и имат дълготрайни качества, което ги прави проходими за многократна употреба.

Натуралните сапуни са винаги създавани по етични методи за отглеждане и преработка.

Следващият път, когато отивате до аптека или магазин за сапун, наслаждавайки се на свежи, чисти аромати и ярката цветна опаковка обърнете внимание още на:

Погледнете етикетите – по-голямата част от продуктите на рафта не се наричат само с краткото: “сапун”. Те може да се нарича овлажняващи, телесни, ароматни, натурални, но не и само сапун.

Това е така, защото всъщност в много от тях се съдържат детергенти. Производителите са отстранени голяма част от “добрите” неща, които се случва в процеса на вземане на сапун и го заменят със синтетични разпенващи агенти и разяждащи химикали. Тези евтини, детергенти са лоши не само за кожата, но за планетата.

Търговски марки сапуни съдържат глицерин. Глицеринът е много печелившо вещество, което присъства и в направата на лосиони и овлажнители за кожата.

Антибактериални и антимикробни сапуни често съдържат триклозан. Триклозанът е токсично химично вещество, което е известно с това, че причинява рак. Кожата има абсорбиращо свойство. Тя поглъща каквото и да е влиза в контакт с, почти същите химически продукти, като накара организма да съхранява на химикалите в тялото и мозъка. С достатъчно натрупвания на токсини в организма, често може да се стигне до едно или друго заболяване. Тези неприятни химикали и токсини.

Каква е алтернативата – всички естествени, органични сапуни, натурални сапуни изключват вредният състав на химикали. Те съдържат само чисти, органични масла и мазнини и са сертифицирани биологични. За да обобщим всичко казано до тук, най-добрият сапун за кожата е идващият от природата с чисти натурални състави, наречен още с краткото натурален сапун.

Източник: https://presata.com/

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *