Skip to content

Изборът на подходящ изпълнител за ремонт

Кърти чисти извозва

Кърти чисти извозва

Топлото време е тук, а проектите за ремонт и обновяване на дома са в разгара си. Изборът на подходящ изпълнител за вашия проект е самостоятелна работа. Ето няколко умни съвети как да изберете правилния изпълнител.

Едно от най-честите оплаквания на потребителите в цялата страна са оплакванията от изпълнители на ремонтни дейности по домовете или от провалени проекти.

Ето 5 важни неща, които трябва да знаете, когато планирате проект за ремонт или обновяване на дома:

 

  1. Планирайте проекта си: Определете бюджет за проекта си и ясна представа за това какво искате да направите. Когато описвате дейностите не забравяйте да включите и подготовката за ремонта. Повечето хора забравят, че преди да започне същинската част по изпълнението на проекта, обектът, който ще ремонтира трябва да бъде подготвен за това. Това обикновено се случва с фирми или работници, които извършват услугата кърти чисти извозва, за да подготвят обекта за ремонт. Бъдете подготвени да опишете това, което искате, на изпълнителя.
  2. Огледайте се за изпълнител: Когато работите по какъвто и да е проект, вземете оферти от поне трима различни изпълнители и разговаряйте с тях лице в лице. Препоръките трябва да идват от роднини и приятели, които са останали доволни от работата, която са получили.
  3. Не искайте само препоръки… ПРОВЕРЕТЕ препоръките! След като сте избрали изпълнител, поискайте поне 3 препоръки за изпълнени преди това проекти. Обадете се на клиентите и ги попитайте дали биха препоръчали този изпълнител или дали биха го използвали отново. Попитайте дали са доволни от извършената работа.
  4. Бъдете разумни по отношение на договора: Пазете се от изпълнител, който ви казва: “Знам какво искате, не е необходимо да го записваме, имаме си доверие”. Преди да подпишете какъвто и да е договор, уверете се, че той включва всички подробности за това, което ще бъде направено.
  5. Плащания: Разпределете плащанията за целия период на работа и ги обвържете с изпълнението и/или напредъка на работата. Давайте само малък депозит от общата стойност на работата.

 

Пазете се от изпълнители, които приемат само плащания в брой. Пазете се от изказвания от рода на: “Мога да ви осигуря тази цена само днес”.  Професионалният изпълнител ще предложи качество и стойност, без да оказва натиск върху клиента.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *