Skip to content

Историята на една директория за статии

Всеки уеб сайт в глобалното пространство си има своята история. Като се замисли човек с всичко в живота е така – всяко нещо независимо дали е някакъв сайт, някаква идея, някаква връзка, някакво запознанство или приятелство – просто всичко си има своята кратка или дълга история или живот.

В този ред на мисли и самият наш живот си има своята история. Така е и с всички сайтове в интернет – няма значение дали е директория за статии, обикновен фирмен сайт, онлайн магазин, личен блог, социална мрежа или просто някакво интернет присъствие – всяко нещо е създадено с определена цел или пък пордено от някаква идея или желание.

С нашата директория за статии беше по същия начин. Мъжът ми с удоволствие се занимава с всякакви интернет щуротии – уеб дизайн, блогове, директории и какво ли не свързано с интернет и компютрите. Та седим си с него преди повече от четири години една вечер на диванчето и си дърдорим за това и онова и изведнъж той каза, колко хубаво би било да си имаме личен сайт в който да пишем и публикуваме разни неща. И тъй като и двамата както се казва, сме на един акъл, аз се съгласих. В последствие си купихме домейн. След дълго чудене и проверка за свободни такива се спряхме на marinkovi.com.

Първо това беше наш личен сайт, в който развивахме наши идеи и интереси. В него се публикуваха разни неща от нашия съвместен тогава и по-късно семеен живот. Бяхме решили след това да го използваме съвместно с това като портал за развлечения. В него имаше различни флаш игри и прочие. Но след не дълго време този сайт се превърна и в наш фирмен. Да точно така. Бяхме ентусиасти и напук на кризата, която беше навлязла и се разразяваше с пълни темпове в целия свят и не чак толкова много дълго време умуване решихме и регистрирахме фирма. Почти две години функционира нашият любим проект, с който се занимавахме много всеотдайно и с много любов, но поради стечение на обстоятелствата се случи така, че трябваше да прекратим временно дейността на фирмата. Но където се казва всяко зло за добро, човек никога не знае какво ще му се случи в този живот. И съвсем случайно след лутане дали този домейн да бъде запазен, но пък от своя страна домейн с история не трябва да се прахосва току така, решихме да създадем директория за статии. Да директорията за статии е от много скоро време но за сметка на това притежава домейн с история.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *