Skip to content

Истината за главоболието причинено от синузит

Синузитът е доста често срещано заболяване, което рефлектира върху милиони души по света. Причината за появата на синузит са бактерии, вируси, гъбички или алергии, които възпаляват околоносните синуси, които започват да се подуват и свиват. Когато това се случи започва и главоболието. Болката се чувства в лицето, между веждите и зад очите.

Главоболието причинено от синузит може да бъде много неприятно и винаги е придружено със запушен нос и постоянен жълт или зелен на цвят назален секрет. Съществуват няколко много ефективни лекарства срещу синузита и главоболието причинено от него. За съжаление те могат да доведат и до неприятни последици, ако не се вземат под лекарско предписание, а се прави самолечение.

В много редки случаи могат да се получат някой по-необичайни симптоми на синузит, като болки в ухото, във врата и в горната част на главата, но тук става въпрос за тежките случаи.

Важно е да се знаят кои са всички признаци нaltа болестта, защото много често тя се бърка с мигрената.

Трябва да се отбележи, че главоболието не е единственият симптом на синузита. Ако наистина става въпрос именно за този проблем, тогава вие ще усетите възпалението, тъй като тъканите около синусите ще станат прекалено чувствителни и дори при най-малък допир ще чувствате силно дразнене. Освен това се получава оток на клепачите и очите се зачервяват много силно, а много често се губи обоняние и се чувства тежест и натиск в лицето заради натоварването на носния пасаж.

Освен изброените до тук симптоми, синузитът може да предизвика и повишена температура и кашлица, която е в резултат от стичането на слуз от синусите и дразненето на горната част на трахеята. Синузитът винаги е съпроводен от обща физическа отпадналост и чувство за постоянна умора.

Вярно е, че 97% от всички хора, които смятат че имат синузит, в действителност имат мигрена и затова е добре да се разликата между двете. На първо място трябва да се направи правилна диагноза от лекар за да се определят точните лекарства за проблема. Неприятно е, когато започнем самолечение срещу синузит, а болката продължава, защото причината е мигрената. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *