Skip to content

Информация за сърдечните аритмии

Случвало ли ви се е да усетите как сърцето ви спира за миг или прескача? Ако отговорът е „Да“ то вие сте добре запознати със състоянието, известно като сърдечни аритмии. То е налице, когато се получи промяна в ритъма на сърцето, допълнителни или пропуснати удари или неравномерност в честотата на ударите. В повечето случаи няма нужда да обръщате специално внимание на сърцебиенето, тъй като то може да е причинено от по-силно вълнение, но има и моменти, при които тези нередности в ритъма могат да се окажат сериозен проблем. Понякога аритмиите причиняват само лек дискомфорт, но някой от тях са признак на сърдечно заболяване, което може да доведе до спиране на сърдечната дейност. При първи признаци на сърдечни аритмии е добре да направите медицинска консултация за да сте сигурни, че няма от какво да се притеснявате за здравето си. Повече информация за състоянието можете да получите, като кликнете тук: 

http://problem.framar.bg/%D1%81%D1%8A%D1%80%D0%B4%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%B8_%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%BC%D0%B8%D0%B8

Свиването и отпускането на сърцето се извършва с помощта на електрическите импулси, които се изпращат от атриума, наречен още сино – атриален (синусен) възел. Нормалният пулс варира от 60 до 100 удара в минута, като той е по-бърз при децата. Вижте някои от нередностите, които могат да настъпят при сърдечни аритмии:

§ Брадикардия – това е бавен ритъм на сърцето (под 60 удара). Причина за това състояние може да бъде нарушен сигнал от синусния възел. Друга възможна причина е дълбоката медитация, при която тялото е в състояние на пълна почивка.сърдечни аритмии

§ Тахикардия – при нея сърцето бие с повече от 100 удара в минута. Причината може да се търси в нередовността на електрическите сигнали, подавани от сино – атриалният възел. Това също може да бъде сигнал за силен стрес за сърцето.

§ Риентри – случва се когато електрическият сигнал не преминава към следващата точка, така се получава един затворен кръг и това причинява аномалии.

§ Мъждене – когато се получава риентри в определени области на сърцето и това се случва отново и отново може да се стигне до подаване на хаотични сигнали, а това е доста опасно и може да се стигне дори до смърт.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *