Skip to content

Идеалните саксии за балконската градина – 5 нови вида

Саксии за тераса

Създаването на една красива, лесно растяща и много добре изглеждаща градина на балкона, може да се случи единствено с помота на подходящи за тази цел съдове за растения.

Те трябва да са достатъчно големи, за да побират кореновата маса на растението, но и достатъчни компактни като външен обем, за да могат да се използват с други саксии.

Саксии за терасаКакви видове саксии за градина на балкона има на пазара? Кои са по-интересните видове и кои ще ви бъдат полезни? За да разберем и ние, се допитахме до експертите по темата – TeMax.bg.

1. Кръгли саксии за стената

Кръглите саксии с възможност за монтаж към стена, са от тези супер удобни саксии, които се ползват както за пълзящи растения, така и за добавяне на повече растителни видове на балкона.

Саксиите се монтират към стената, позволявайки на градинаря значително по-лесен достъп до самото растение. Голямото им предимство, е че вдигат растението от земята и освобождават място там където нещата вече започват да стават претрупани.

2. Глинени саксии без украса

Глинените саксии, които са били в пещта само веднъж, имат способността да попиват вода значително повече от другите видове, които са и гланцирани. Това означава, че вашата саксия може да поеме повече вода и да я складира докато растението има нужда от нея.

Те също така пропускат вода, след като вече са се напоили, като бавно тя се изпарява от капилярите на самия съд.

3. Глинени саксии с украса

Глинените саксии, които са с гланц, са най-често срещания вид саксии на терасата – те са прекрасен начин човек да започне своето градинарско пътешествие на 8-мия етаж.

Украсите са най-различни, като дори могат да бъдат текстурни, а не само нарисувани – изцяло зависи от това откъде ги купувате.

4. Правоъгълни пластмасови кашпи

Друг доста често срещан вида саксии за тераса са тези, които са направени от пластмаса и могат да висят от парапета. Правоъгълните пластмасови саксии и кашпи са страхотен избор за засаждане на повече от едно цвете на едно място.

Те дават достатъчно пространство като позволяват за монтаж на определени места, като парапети или первази на тераси и балкони.

5. Саксии за малки дръвчета

Понякога едно цвете се оказва дърво – просто се случва да ви дадат едно растение и то всъщност да не е сезонно растение, а да е бавно растящо дърво.

Ако имате бонзай дръвче или пък са ви подарили такова и искате да го оставите на терасата, но му търсите подходяща саксия, най-доброто място да намерите такова нещо е TeMax.bg.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *