Skip to content

HTC се отказа да пуска Android 4.0 за смартфона HTC Desire HD

Мобилният оператор Telus обяви много лоша новина за собствениците на смартфоните HTC Desire HD. Те до последно се надяваха, че това устройство ще получи актуализация до Google Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Но в появилите се в Мрежата документи от Telus твърдят, че HTC са провели тестове над HTC Desire HD и са установили, че, ниската производителност на това устройство не позволява инсталирането на операционната система Android 4.0 Ice Cream Sandwich с потребителския интерфейс HTC Sense.

В средата на март, HTC потвърди, че Desire HD ще бъде сред смартфоните, които ще получат Android 4.0.

HTC Desire HD бе анонсиран през есента на 2010 година. Той може да предложи на потребителите 1 GHz процесор, 768 MB RAM, 4.3-инчов сензорен TFT-дисплей с разделителна способност от 480 x 800 пиксела, 8-мегапикселова камера с автофокус и LED светкавица, 1.5 GB вградена памет, Bluetooth 2.1, FM-тунер, Wi-Fi 802.11 b/g/n, 3,5-мм жак за слушалки, слот за карти памет microSD (до 32 GB) и капацитет на батерията от 1230 мАч.

Разбира се, характеристиките на HTC Desire HD не са твърде впечатляващи, но те са напълно достатъчни за пълноценната работа на Android 4.0. Проблемът е, че в допълнение към самата операционна система, ресурсите на смартфона се изразходват за доста тежки добавки, като фирмения потребителски интерфейс HTC Sense и отказът на HTC да пуснат актуализация за HTC Desire HD може да се окаже пресилен.

Научи повече за възможностите на HTC Desire HD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *