Skip to content

Храни за кучета, които са добри за здравето

  • by

 

Качествените храни за кучета са от решаващо значение за благосъстоянието на кучето ви. Точният анализ на храните определя дали дадена храна е подходяща за консумация от вашия домашен любимец.

Кучетата не трябва да се хранят с остатъците от храната на вас и вашето семейство. Фокусът трябва да бъде към специални храни, отличаващи се с високо ниво на протеини, въглехидрати, месни диети и малко количество зеленчуци, тъй като при кучетата липсват ензими за храносмилане на храни на растителна основа.

Изборът на правилната храна за кучета играе важна роля в поддържането на кучето ви здраво. Хранене с най-висококачествените храни за кучета насърчава здравето и увеличава продължителността на живота на кучетата. Установено е, че кучетата, хранени с храни с високо качество, са енергични и имат лъскава козина.

Има някои фактори, които трябва да бъдат разгледани преди да изберете правилната храна за кучета. Например, кучетата с поднормено тегло или кучетата с наднормено тегло имат различни хранителни нужди. Кучетата с по-високо ниво на активност се нуждаят от храни, богати на повече животински протеини. Кучешките храни на разположение на пазара, се класифицират в три основни типа. Те са „магазин за хранителни стоки“, първокласни храни и здравословни храни.

Магазин за хранителни стоки е най-евтиният вариант. Въпреки, че тези храни могат да бъдат на по-достъпна цена, те съдържат съставки, които не са лесно смилаеми. Те са смесени с добавки и химикали, които са отговорни за причиняване на болести като рак при кучетата. Тези храни не предоставят хранене, необходимо за правилното развитие на вашето куче. Стандартите за контрол на качеството са много ниски в тези храни. В резултат на това в някои случаи, отровни вещества, като например пластмаса, са били откривани в химичните анализи.

От друга страна, първокласните храни осигуряват високо качество на съставките, но все още съдържат някои елементи като химически консерванти, изкуствени аромати и оцветители, които могат да бъдат вредни за здравето на вашето куче. Висококачествените храни са много по-скъпи, отколкото храните в „магазин за хранителни стоки“, тъй като те съдържат по-висока степен на съставки, които не са трудни за храносмилане и са полезни за вашето куче. Премиум храните обикновено се предлагат във ветеринарните клиники и зоомагазините.

Източник:  https://www.nolimits.info/

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *