Skip to content

Хотел “Августа Траяна” Старозагорски минерални бани – спокойствието е здраве

Задълженията и проблемите с които се сблъскваме всеки ден, в комбинация с еднообразието на делниците, са главните фактори за натрупването на стрес, физическо и душевно напрежение. За да се оттърсим от тези неблагоприятни за здравето ни фактори, ние често търсим отмора и разтоварване на различни места. Някои намират своят душевен релаксант в нощният живот, други предпочитат да си почиват вкъщи, трети пък се отдават на пътувания и туризъм. Въпреки това няма съмнение че, няма по-приятна и по-достъпна почивка от ваканция или поне уикенд сред природата, в компанията на близките хора. За щастие България е държава богата на забележителности както от културно-исторически характер, така и на природни паркове и курортни селища. В Старозагорски минерални бани има от всичко по-малко.

Национален балнеолечебен комплекс Старозагорски минерални бани се намира на около 10 км. от град Стара Загора. Разположен в Западна Сърнена гора, този курорт впечатлява с изключително разнообразната си и богата на различни представители флора и фауна и чистият планински въздух. Минералните извори, с температура на водата – около 40°С, правят Старозагорски бани – задължителна за посещение дестинация за феновете на балнеолечебният туризъм. Почитателите на културно-историческият и опознавателен такъв, също няма да бъдат разочаровани. В комплекса могат да бъдат открити и разгледани местността Богородична стъпка, двата жертвени олтара останали от тракийско време, и откритата чрез разкопки древноримска баня.

Ако си търсите хотел в Стара Загора и околностите, или просто искате да се отдадете на заслужена почивка сред красотите Сърнена Средна гора, заповядайте в “Августа Траяна”!

Нашият хотел е разположен в централната част на Старозагорски минерални бани. За Вашият уют се е погрижила природата – 100 годишният боров масив, обграждащ хотела, осигурява тишина, чувство на уединеност и Ви дарява с чист въздух и неповторима горска атмосфера. Легловата база на “Августа Траяна” се състои от 4 апартамента, 3 тройни и 14 двойни стаи с отлично обзавеждане и прекрасна гледка към красотите на Сърнена гора. На Ваше разположение е ресторантът, в който можете да опитате традиционни български ястия, приготвени по оригинални рецепти, на достъпни цени. Хотелът също така е снабден с паркинг така че не се притеснявайте за нищо, а просто се отдайте на спокойствие и почивка в хотел “Августа Траяна” – един уютен хотел в Старозагорски минерални бани.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *