Skip to content

Хората не искат мобилни разговори на борда

В днешно време е трудно да си представим живота без мобилен телефон. Макар много често да ни се иска да го захвърлим, сме по-зависими от това устройство, отколкото си мислим. Особено сега, когато през него можем да влизаме в интернет, да осъществяваме видео обаждания, да четем документи и какво ли още не. Въобще освен стандартното „висене” на телефона, към него има и други примамливи опции. Може би точно затова, едва ли някога ще се откъснем от навика да използваме телефона си.

Virgin Atlantic

В противовес на казаното по-горе обаче, според едно скорошно проучване се оказва, че 86% от хората не искат използването на мобилни телефони на борда на самолетите да бъде разрешено. Сред основните мотиви за това решение на анкетираните стои факта, че хората не биха искали да слушат разговорите на другите и смятат това, освен за невъзпитано, и за твърде отегчително.

Доста красноречивата цифра от почти 90 на сто идва малко след като от авиокомпания Virgin Atlantic обявиха, че ще бъдат първия британски превозвач, който възнамерява да позволи мобилните обаждания по време на полетите си по маршрута Лондон – Ню Йорк.

Обажданията ще струват 1 британски паунд на минута, а пък изпращането на кратко текстово съобщение ще се таксува със скромните 20 пенса. Интересното е, че въпреки факта, че много хора наистина одобряват и приветстват с широко отворени обятия въвеждането на интернет достъп, всички те като че бият отбой, когато става дума за мобилни услуги и по-точно за телефония. Като че ли браузването и общуването онлайн са нещо, което е удобно и в същото време не пречи на останалите пасажери. А явно, макар ефикасна услуга, мобилните разговори си остават пречка, когато става дума за много хора, събрани на едно място на хиляди километри във въздуха.

Ако мобилните обаждания са разрешени на борда, близо 48% от хората казват, че биха използвали услугата, за да изпращат sms-и, а 35% твърдят, че ще сърфират. Останалите 10% биха изпращали имейли, а едва 6% биха използвали възможността да звъннат на някого от въздуха. Интересното е, че всички твърдят, че все пак биха предпочели да закупят самолетни билети от компания, която предлага мобилни услуги на борда си, за всеки случай.

http://eftinisamoletnibileti.net/ – извор

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *