Skip to content

Хлебарки в къщата и в апартамента – ето как да се отървем от тях

Една дума “хлебарки” предизвиква неприятни емоции у всички собственици на жилища. Никой не иска да има такъв съквартирант, дори и в собствения си дом. Ето защо, традиционно всички собственици на жилища искат да знаят как да се отърват от хлебарки веднъж завинаги. Това разбира се трябва да стане по начин, че тези неканени гости никога да не се върнат.

Статията ни е предоставена от: www.preventa.bg.

Как да се отървем от хлебарки в апартамент: подготвителният етап

Преди да започнете активна и всеобхватна борба, срещу тези насекоми, трябва да следвате редица правила:

Премахнете остатъците от храна на масите и измийте всички съдове;

След измиване на съдовете избършете мивката до сухо;

Изхвърлете всички кухненски отпадъци, включително ненужни кутии и чекмеджета;

Проверете всички рафтове и шкафове за съединения за яйца, мокро почистване;

Премахнете течовете в тръбите – в кухнята, тоалетната или банята;

Ако е възможно, проверете всички кухненски уреди за хлебарки;

Затворете вентилационните отвори с фина мрежа;

Запълнете всички пукнатини – блокирайте, така, че вредителите да влязат в дома ви.

След като приключите с подготовката, е време за драстични действия! По-долу ще разгледаме всички начини и средства, които ще помогнат да се отървете от хлебарки у дома. Но не забравяйте, че ефективността на определен метод зависи не само от ефективността на избраният метод, но и от комбинация от фактори: броя на хлебарки в апартамента, времето, прекарано в къщата в колониите, честотата на тормоза и т.н.

Домашни лекарства за хлебарки: какво казват учените

Има много начини да се отървете от хлебарки в апартамент, но далеч не всички от тях работят. Нека да поговорим за три групи средства, които учените одобряват.

Традиционни методи

Много често народните средства са безполезни в случай на сериозна инфекция у дома, но има и изключения. Например, сред естествените начини да се отървете от хлебарки, учените разграничават борната киселина и домашните капани.

Химически готови продукти

Те могат грубо да бъдат разделени на 3 категории: капани, отрови и аерозоли (убийци). Когато избирате един или друг метод, не забравяйте, че колонията ще живее, докато от съединителите се излюпват нови индивиди. За да се елиминира цяла колония, е по-добре да се използват интегрирано.

Обаждане на фирма за пръскания срещу хлебарки

Ако не можете сами да се отървете от вредителите, най-добре е да потърсите специална служба за пръскане на хлебарки. Това ще е по-ефективно, тъй като контролерите на вредителите използват професионални лекарства, които са по-мощни от това, което се предлага на клиентите в магазините.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *