Skip to content

Грижа за зелена трева

Всеки собственик на морава е нужно да извърши някои операции, за да постигне забележителни резултати, с които да се гордее.

След края на зимните месеци, когато е имало малко слънце, моравите имат нужда от въздух и нова енергия, за да възвърнат красивия си вид. След снега, дъжда и сланата, резултатът е сбита почва и повяхнала трева. Веднага щом почвата изсъхне през пролетта, може да се заемете с оздравителната програма за почвата и моравата, които се нуждаят от Вашето внимание.

Аерирането на почвата през пролетта е една от най-важните дейности за красива морава. GARDENA Ви предлага няколко вида инструменти, с които да се справите с тази отговорна задача – това са ръчните едностранно и двустранно аераторни гребла, колесен аератор. Ако използвате електрическия аератор за трева GARDENA EVC 100, за да вкарвате въздух в корените, това ще направи чудеса за Вашите терени. Мощният аератор ефективно унищожава изсъхналия слой от мъртви растения, за да може Вашата морава отново да диша. Деликатните корени на тревата не се нараняват, тъй като острието бързо и лесно се настройва на 2-3 мм. След това може да подхраните тревата, най-добре с бавноосвобождаваща се тор, за да осигурите мощен старт за вашата морава.

Деликатната трева не може да вирее, както без въздух, така и без вода. На помощ Ви идват множеството видове връзки, маркучи и разпръсквачи на GARDENA. Различните модели и мощности помпи за вода – потопяеми, хидрофорни помпи и други.

За да изглежда красива моравата Ви е важно да я косите редовно. Това е така, защото косенето прави тревата по-дебела и я превръща в гъста, силна морава.

Лесна за употреба е цилиндричната косачка GARDENA, която гарантира прецизността на ножици. За любителите на по-конвенционалния подход към косенето, продуктовата гама на GARDENA има подходящият за Вас партньор. За използваните площи, тревата се коси на височина 3 – 5 см, а при декоративните – може да бъде от 1 до 3 см фина трева.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *