Skip to content

Големи кутии за стоки на едро

Каквото и да произвежда едно предприятие, не може да мине без опаковки. Всяка стока има своите изисквания за опаковане и това се има предвид при поръчката на кутии. Когато се правят продажби на едро, за улесняване на складовата дейност се предпочитат големи кутии, в които да се побират определен брой артикули. Така се проследява по-лесно движението на стоките в склада и е по-лесно товаренето в колите на дистрибуторите.

Удобните кутии и кашони, са от полза и на търговците, които лесно ги подреждат в складовете на магазините си. Ако производителят си е направил труда да поръча кутии, които са с надписи и указания за съдържанието, е още по-лесно. Ако пък, за икономия на средства, надписи липсват, върху картона лесно се пише с маркери и химикали, така че указанията може да се напишат ръчно.

В склада най-неприятното нещо е, когато някой кашон се разпадне и стоката се разсипе по пода, а още по-зле е ако нещо се счупи или повреди. Дори и стоката да е невредима, ако загуби търговския си вид, няма кой да я купи и това е пак загуба, която трябва да се покрие от материално отговорното лице. Затова никой не желае да работи с кутии които не са достатъчно здрави и се разпадат при транспорт и подреждане в складовете.

За да не се получават подобни инциденти, производителите на кутии използват материали, които имат голяма здравина – ако човек се опита да я разкъса, няма да успее лесно. Освен здравината на картона, важна е и сглобката на кутиите, а също така и свързващите материали. Открай време за залепването на картонени кутии се ползват различни самозалепващи ленти, които улесняват работниците. Някои предприятия искат кутиите да дойдат в готов вид, залепени и готови за поставяне на продукцията вътре. Други предпочитат да им изпратят кутиите в разгънато състояние, като така заемат малко място и всяка кутия се сглобява и залепва непосредствено преди употреба.

Това не е трудна работа, защото всички кутии са предварително подготвени и се сглобяват за минути. По-сръчните работници се справят неусетно със сглобяването и залепването и на най-големите кутии. Лекотата за сглобяване е много важна, защото в производствения процес има норми и определени количества, които работниците трябва да изпълнят до края на работния си ден. Затова ако някои кутии не се сглобяват лесно или впоследствие се разкъсват и разпадат, естествено, предприемачът няма да поръча повече такива.

Никой не желае да губи време и пари заради некачествена опаковка при положение, че в производството си има достатъчно други проблеми. Затова още при търсенето на изпълнител за производство на кутии, се обръща внимание на здравината, качеството на материала и стабилността. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *